- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Hartige crumble van koolraap met hazelnootjes
Hartige crumble van koolraap met hazelnootjes
- Totale tijd 1u 15min
- 20min
Voorbereidingstijd - 55min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (18)
Ingrediënten
6 personen
400 g Koolraap
400 g Koolrabi
1 Ajuin
1 Appel
1 el Honing
1.5 el Olijfolie
Zout en peper van de molen
80 g Bloem
80 g Zachte boter
60 g Hazelnotenpoeder
1 snuifje Muskaatnoot
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Was en pel de koolraap, de koolrabi en de appel. Verwijder de pitjes van de appel. Snijd in blokjes.
Stap 2 /10
Zet de externe stoomkoker op het deksel van de keukenmachine zonder de vulstop. Leg er de blokjes koolraap en koolrabi in. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 3 /10
Zet het even apart.
Stap 4 /10
Doe de in grote stukken gesneden en gepelde ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 5 /10
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de olijfolie en de appel toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /10
Voeg de koolraap en de koolrabi toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /10
Breng op smaak met peper en zout. Leg de groenten in een ovenschaal en zet aan de kant. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 8 /10
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 9 /10
Doe de bloem, de boter, het hazelnotenpoeder en de muskaatnoot in de mengkom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 10 /10
Verkruimel de crumble over de groenten in de schaal. Zet gedurende 25 minuten in de oven tot de crumble goudbruin is.