- Homepage
- Recipe Details Page
Hartige crumble van koolraap met hazelnootjes
- Totale tijd 1u 15min
- 20min
Voorbereidingstijd - 55min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
400 g Koolraap
400 g Koolrabi
1 Ajuin
1 Appel
1 el Honing
1.5 el Olijfolie
Zout en peper van de molen
80 g Bloem
80 g Zachte boter
60 g Hazelnotenpoeder
1 snuifje Muskaatnoot
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Was en pel de koolraap, de koolrabi en de appel. Verwijder de pitjes van de appel. Snijd in blokjes.
400g Koolraap 400g Koolrabi 1 Appel
Stap 2 /10
Zet de externe stoomkoker op het deksel van de keukenmachine zonder de vulstop. Leg er de blokjes koolraap en koolrabi in. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 3 /10
Zet het even apart.
Stap 4 /10
Doe de in grote stukken gesneden en gepelde ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
1 Ajuin
Ultrablade hakmes
Stap 5 /10
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de olijfolie en de appel toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1 Appel 1.5el Olijfolie
Stap 6 /10
Voeg de koolraap en de koolrabi toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
400g Koolraap 400g Koolrabi
Stap 7 /10
Breng op smaak met peper en zout. Leg de groenten in een ovenschaal en zet aan de kant. Spoel de kom van de keukenmachine.
Zout en peper van de molen 1snuifje Muskaatnoot
Stap 8 /10
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 9 /10
Doe de bloem, de boter, het hazelnotenpoeder en de muskaatnoot in de mengkom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
80g Bloem 80g Zachte boter 60g Hazelnotenpoeder 1snuifje Muskaatnoot
Stap 10 /10
Verkruimel de crumble over de groenten in de schaal. Zet gedurende 25 minuten in de oven tot de crumble goudbruin is.