- Homepage
- Recipe Details Page
Hartige aardappelwafels met kaas
- Totale tijd 13min
- 5min
Voorbereidingstijd - 8min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
125 g Aardappels
1 Ei
25 g Bloem
0.5 tl Bakpoeder
5 cl Sojamelk
0.5 el Olie
20 g Geraspte emmentaler
Zout en peper van de molen
Accessoires
Menger Snij/rasp- accessoire
Bereiding
Stap 1 /6
Plaats de groentensnijder met de schijf om te raspen in de kom van de keukenmachine. Voeg de gewassen en gepelde aardappels doe via het deksel. Druk op 'Start'.
125g Aardappels 20g Geraspte emmentaler
Snij/rasp- accessoire
Stap 2 /6
Laat enkele minuten uitlekken in een zeef en zet aan de kant.
Stap 3 /6
Doe de eieren, de melk, de bloem, de gist en de olie in de kom van de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1 Ei 25g Bloem 0.5tl Bakpoeder 5cl Sojamelk 0.5el Olie
Stap 4 /6
Voeg de geraspte aardappels en de emmentaler toe. Breng het op smaak met zout en peper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
20g Geraspte emmentaler Zout en peper van de molen
Stap 5 /6
Laat het wafelijzer opwarmen en vet het licht in.
Stap 6 /6
Giet er een lepel deeg in en laat de wafels 5 minuten bakken.