- Homepage
- Recipe Details Page
Hartig taartje met kip, dragon en grove mosterd à l’ancienne
- Totale tijd 1u 55min
- 25min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
300 g bloem
100 g boter
6 cl water
6 cl melk
3 g zout
*Water
500 g kip
50 g spek
20 g boter
25 g sjalotten
30 g grove mosterd à l'ancienne
4 takjes dragon
100 g champignons
25 cl gevogeltebouillon
1 eierdooier
*Zout, peper
Accessoires
Kneed- & hakmes Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /15
*Doe het water en de melk in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
6cl water 6cl melk
Kneed- & hakmes
Stap 2 /15
*Snijd de boter in blokjes en voeg ze toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
100g boter
Kneed- & hakmes
Stap 3 /15
*Voeg de bloem en het zout toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
300g bloem 3g zout
Kneed- & hakmes
Stap 4 /15
*Maak van het deeg een bolletje, omwikkel met huishoudfolie en leg minstens 30 minuten in de ijskast.
Stap 5 /15
*Pel de sjalot en de champignons. Snijd de kip in stukjes. Snijd de boter in stukjes en zet aan de kant.
500g kip 20g boter 25g sjalotten 100g champignons
Stap 6 /15
*Doe de kip in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Zet het vlees aan de kant.
500g kip
Ultrablade hakmes
Stap 7 /15
*Voeg de champignons, het spek en de sjalot toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
50g spek 25g sjalotten 100g champignons
Stap 8 /15
*Vervang het mes door de menger en voeg de stukjes boter toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
20g boter
Menger
Stap 9 /15
*Voeg de kip en de dragon toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
500g kip 4 takjes dragon
Menger
Stap 10 /15
*Voeg de grove mosterd à l'ancienne en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Laat de bereiding afkoelen.
30g grove mosterd à l'ancienne 25cl gevogeltebouillon *Zout, peper
Stap 11 /15
*Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 12 /15
*Bestuif een werkblad met bloem. Haal het deeg uit de ijskast en rol dun uit op het werkblad. Vet 4 individuele bakvormpjes in met boter en bedek ze met het deeg. Laat het deeg ongeveer 2 cm over de rand heen komen. Verdeel de kippenvulling over de bakvormpjes. Raap de overschotjes deeg bij elkaar en rol opnieuw uit.
Stap 13 /15
*Versnijd het deeg in cirkels ter grootte van de bakvormpjes en kerf een kruisje in het midden. Leg een cirkel over elk bakvormpje om ze te sluiten.
Stap 14 /15
*Sluit de randen goed met behulp van een beetje water. Kluts een eierdooier met een theelepel water en bestrijk hiermee de taartjes.
*Water 1 eierdooier
Stap 15 /15
*Zet ongeveer 30 minuten in de oven.