Hartig taartje met kip, dragon en grove mosterd à l’ancienne
Moulinex
Recept door Moulinex

Hartig taartje met kip, dragon en grove mosterd à l’ancienne

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 55min
  • Voorbereidingstijd
    25min
  • Gaartijd
    1u
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

4 personen

  • 300 g bloem

  • 100 g boter

  • 6 cl water

  • 6 cl melk

  • 3 g zout

  • *Water

  • 500 g kip

  • 50 g spek

  • 20 g boter

  • 25 g sjalotten

  • 30 g grove mosterd à l'ancienne

  • 4 takjes dragon

  • 100 g champignons

  • 25 cl gevogeltebouillon

  • 1 eierdooier

  • *Zout, peper

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /15

*Doe het water en de melk in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 6cl water
  • 6cl melk
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /15

*Snijd de boter in blokjes en voeg ze toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 100g boter
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /15

*Voeg de bloem en het zout toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 300g bloem
  • 3g zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /15

*Maak van het deeg een bolletje, omwikkel met huishoudfolie en leg minstens 30 minuten in de ijskast.

Stap 5 /15

*Pel de sjalot en de champignons. Snijd de kip in stukjes. Snijd de boter in stukjes en zet aan de kant.

  • 500g kip
  • 20g boter
  • 25g sjalotten
  • 100g champignons

Stap 6 /15

*Doe de kip in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Zet het vlees aan de kant.

  • 500g kip
  • Ultrablade hakmes

Stap 7 /15

*Voeg de champignons, het spek en de sjalot toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 50g spek
  • 25g sjalotten
  • 100g champignons

Stap 8 /15

*Vervang het mes door de menger en voeg de stukjes boter toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 20g boter
  • Menger

Stap 9 /15

*Voeg de kip en de dragon toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 500g kip
  • 4 takjes dragon
  • Menger

Stap 10 /15

*Voeg de grove mosterd à l'ancienne en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Laat de bereiding afkoelen.

  • 30g grove mosterd à l'ancienne
  • 25cl gevogeltebouillon
  • *Zout, peper

Stap 11 /15

*Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 12 /15

*Bestuif een werkblad met bloem. Haal het deeg uit de ijskast en rol dun uit op het werkblad. Vet 4 individuele bakvormpjes in met boter en bedek ze met het deeg. Laat het deeg ongeveer 2 cm over de rand heen komen. Verdeel de kippenvulling over de bakvormpjes. Raap de overschotjes deeg bij elkaar en rol opnieuw uit.

Stap 13 /15

*Versnijd het deeg in cirkels ter grootte van de bakvormpjes en kerf een kruisje in het midden. Leg een cirkel over elk bakvormpje om ze te sluiten.

Stap 14 /15

*Sluit de randen goed met behulp van een beetje water. Kluts een eierdooier met een theelepel water en bestrijk hiermee de taartjes.

  • *Water
  • 1 eierdooier

Stap 15 /15

*Zet ongeveer 30 minuten in de oven.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228