Hamburgerbroodjes van rode biet of wortel
- Totale tijd 3u 37min
- 20min
Voorbereidingstijd - 17min
Gaartijd - 3u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
500 g Bloem
300 g Rode bieten- of wortelsap
3 el Olijfolie
3 tl Droge bakkersgist
3 tl zout
3 el Zwarte en witte sesamzaadjes
3 el Ahornsiroop
3 el Olijfolie
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de bloem, het sap, de olijfolie en de bakkersgist in de mengkom met het kneed-/pletmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
Stap 2 /8
Voeg het zout toe en druk op 'Start'.
Stap 3 /8
Maak van het deeg een bal, plaats het in een kom en laat het 2 uur op kamertemperatuur rusten tot het deeg bijna verdubbeld is in omvang.
Stap 4 /8
Bestuif het werkoppervlak met bloem en sla de lucht uit het deeg. Verdeel het in gelijke delen. Vorm van elk stuk deeg een bal.
Stap 5 /8
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Leg de broodjes op de bakplaat en zorg ervoor dat ze ver genoeg uit elkaar liggen. Dek af met een propere theedoek en laat 1 à 2 uur rijzen.
Stap 6 /8
Meng in een kom de olie met de ahornsiroop. Bestrijk de broodjes met het olie-/ahornsiroopmengsel. Bestrooi met sesamzaad.
Stap 7 /8
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de broodjes gedurende 12 minuten bakken.
Stap 8 /8
Haal ze uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.