Hamburgerbroodjes van rode biet of wortel
Moulinex
Recept door Moulinex

Hamburgerbroodjes van rode biet of wortel

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 3u 37min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    17min
  • Afkoeltijd
    3u

Ingrediënten

6 personen

  • 500 g Bloem

  • 300 g Rode bieten- of wortelsap

  • 3 el Olijfolie

  • 3 tl Droge bakkersgist

  • 3 tl zout

  • 3 el Zwarte en witte sesamzaadjes

  • 3 el Ahornsiroop

  • 3 el Olijfolie

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /8

Doe de bloem, het sap, de olijfolie en de bakkersgist in de mengkom met het kneed-/pletmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.

  • 500g Bloem
  • 300g Rode bieten- of wortelsap
  • 3el Olijfolie
  • 3tl Droge bakkersgist
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /8

Voeg het zout toe en druk op 'Start'.

  • 3tl zout

Stap 3 /8

Maak van het deeg een bal, plaats het in een kom en laat het 2 uur op kamertemperatuur rusten tot het deeg bijna verdubbeld is in omvang.

Stap 4 /8

Bestuif het werkoppervlak met bloem en sla de lucht uit het deeg. Verdeel het in gelijke delen. Vorm van elk stuk deeg een bal.

Stap 5 /8

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Leg de broodjes op de bakplaat en zorg ervoor dat ze ver genoeg uit elkaar liggen. Dek af met een propere theedoek en laat 1 à 2 uur rijzen.

Stap 6 /8

Meng in een kom de olie met de ahornsiroop. Bestrijk de broodjes met het olie-/ahornsiroopmengsel. Bestrooi met sesamzaad.

  • 3el Zwarte en witte sesamzaadjes
  • 3el Ahornsiroop
  • 3el Olijfolie

Stap 7 /8

Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de broodjes gedurende 12 minuten bakken.

Stap 8 /8

Haal ze uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228