Halloweencake
- Totale tijd 1u 45min
- 45min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
120 g Zwarte dessertchocolade
150 g Zachte boter
200 g Bruine suiker
3 Eieren
120 g Bloem
1 klontje Boter
250 g Oranje suikerpasta
100 g Zwarte amandelpasta
30 g Abrikozenconfituur
Poedersuiker
Boter
Accessoires
Klopper Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /12
Smeer een cake- of springvorm in met boter.
Stap 2 /12
Verwarm de oven voor op 160°C.
Stap 3 /12
Doe de chocoladestukjes in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 4 /12
Doe de chocolade in een kommetje en zet aan de kant. Was en droog de keukenmachine.
Stap 5 /12
Vervang het kneed-/breekmes door de klopper. Voeg de in stukjes gesneden boter en de bruine suiker toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 6 /12
Druk opnieuw op 'Start'. Voeg de eieren toe als u de melding hoort. Voeg de chocolade toe als u de tweede melding hoort. Laat de keukenmachine draaien totdat u een homogeen mengsel hebt.
Stap 7 /12
Voeg het meel toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 8 /12
Verdeel de bereiding over de bakvorm en zet ongeveer 45 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen voordat u hem uit de bakvorm haalt.
Stap 9 /12
Spreid de suikerpasta zeer dun uit op een vel bakpapier.
Stap 10 /12
Bestrijk de cake met jam en breng de suikerpasta voorzichtig aan.
Stap 11 /12
Maak het oppervlak glad en snijd het overtollige deel weg.
Stap 12 /12
Rol het amandeldeeg uit en maak vormpjes met behulp van uitsteekvormpjes. Verdeel ze over de cake.