Halloweencake
Moulinex
Recept door Moulinex

Halloweencake

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 45min
  • Voorbereidingstijd
    45min
  • Gaartijd
    1u
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 120 g *Zwarte dessertchocolade

  • 150 g *Zachte boter

  • 200 g *Bruine suiker

  • 3 *Eieren

  • 120 g *Bloem

  • 1 klontje *Boter

  • 250 g *Oranje suikerpasta

  • 100 g *Zwarte amandelpasta

  • 2 el *Abrikozenjam

  • *Poedersuiker

Accessoires

  • Klopper
    Klopper
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /14

Smeer een cake- of springvorm in met boter.

Stap 2 /14

Verwarm de oven voor op 160°C.

Stap 3 /14

Breek de chocolade in stukjes.

  • 120g *Zwarte dessertchocolade

Stap 4 /14

Doe de chocoladestukjes in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 120g *Zwarte dessertchocolade
  • Kneed- & hakmes

Stap 5 /14

Doe de chocolade in een kom en zet aan de kant. Was en droog de kom.

Stap 6 /14

Snijd de boter in stukjes.

  • 150g *Zachte boter

Stap 7 /14

Doe de stukjes boter en de bruine suiker in de kom met de klopper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 150g *Zachte boter
  • 200g *Bruine suiker
  • Klopper

Stap 8 /14

Druk opnieuw op 'Start'. Voeg de eieren toe als u de melding hoort. Voeg de chocolade toe als u de tweede melding hoort. Laat de keukenmachine draaien totdat u een homogeen mengsel hebt.

  • 120g *Zwarte dessertchocolade
  • 3 *Eieren

Stap 9 /14

Voeg het meel toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 120g *Bloem
  • Klopper

Stap 10 /14

Verdeel de bereiding over de bakvorm en zet ongeveer 45 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen voordat u hem uit de bakvorm haalt.

Stap 11 /14

Spreid de suikerpasta zeer dun uit op een vel bakpapier.

  • 250g *Oranje suikerpasta

Stap 12 /14

Bestrijk de cake met jam en breng de suikerpasta voorzichtig aan.

  • 250g *Oranje suikerpasta
  • 2el *Abrikozenjam

Stap 13 /14

Maak het oppervlak glad en snijd het overtollige deel weg.

Stap 14 /14

Rol het amandeldeeg uit en maak vormpjes met behulp van uitsteekvormpjes. Verdeel ze over de cake.

  • 100g *Zwarte amandelpasta

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228