- Homepage
- Recipe Details Page
Halloweencake
- Totale tijd 1u 45min
- 45min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
120 g *Zwarte dessertchocolade
150 g *Zachte boter
200 g *Bruine suiker
3 *Eieren
120 g *Bloem
1 klontje *Boter
250 g *Oranje suikerpasta
100 g *Zwarte amandelpasta
2 el *Abrikozenjam
*Poedersuiker
Accessoires
Klopper Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /14
Smeer een cake- of springvorm in met boter.
Stap 2 /14
Verwarm de oven voor op 160°C.
Stap 3 /14
Breek de chocolade in stukjes.
120g *Zwarte dessertchocolade
Stap 4 /14
Doe de chocoladestukjes in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
120g *Zwarte dessertchocolade
Kneed- & hakmes
Stap 5 /14
Doe de chocolade in een kom en zet aan de kant. Was en droog de kom.
Stap 6 /14
Snijd de boter in stukjes.
150g *Zachte boter
Stap 7 /14
Doe de stukjes boter en de bruine suiker in de kom met de klopper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
150g *Zachte boter 200g *Bruine suiker
Klopper
Stap 8 /14
Druk opnieuw op 'Start'. Voeg de eieren toe als u de melding hoort. Voeg de chocolade toe als u de tweede melding hoort. Laat de keukenmachine draaien totdat u een homogeen mengsel hebt.
120g *Zwarte dessertchocolade 3 *Eieren
Stap 9 /14
Voeg het meel toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
120g *Bloem
Klopper
Stap 10 /14
Verdeel de bereiding over de bakvorm en zet ongeveer 45 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen voordat u hem uit de bakvorm haalt.
Stap 11 /14
Spreid de suikerpasta zeer dun uit op een vel bakpapier.
250g *Oranje suikerpasta
Stap 12 /14
Bestrijk de cake met jam en breng de suikerpasta voorzichtig aan.
250g *Oranje suikerpasta 2el *Abrikozenjam
Stap 13 /14
Maak het oppervlak glad en snijd het overtollige deel weg.
Stap 14 /14
Rol het amandeldeeg uit en maak vormpjes met behulp van uitsteekvormpjes. Verdeel ze over de cake.
100g *Zwarte amandelpasta