Guimauve met oranjebloesem
- Totale tijd 2u 35min
- 15min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
8 personen
400 g Fijne kristalsuiker
15 cl Water
1 Oranjebloesemwater
20 g Gelatineblaadjes
Water
100 g Maïzena
50 g Poedersuiker
Accessoires
Gebakset
Bereiding
Stap 1 /9
Bekleed een springvorm met vershoudfolie en olie de folie lichtjes in.
Stap 2 /9
Week de gelatineblaadjes in heel koud water.
Stap 3 /9
Meng in een ander kommetje de poedersuiker met de maizena.
Stap 4 /9
Doe de griessuiker en het water in de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de uitgeknepen gelatine en het oranjebloesemwater toe als u de melding hoort.
Stap 5 /9
Giet de guimauve in de springvorm en bedek met lichtjes ingeoliede vershoudfolie.
Stap 6 /9
Ontvorm na 2 uur.
Stap 7 /9
Versnijd in blokjes.
Stap 8 /9
Wentel de blokjes door het mengsel van poedersuiker en maïzena.
Stap 9 /9
De guimaves blijven in een luchtdicht doosje enkele dagen goed.