- Homepage
- Recipe Details Page
Guimauve met oranjebloesem
- Totale tijd 2u 35min
- 15min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
400 g fijne kristalsuiker
15 cl water
1 dopje oranjebloesemwater
20 g gelatineblaadjes
100 g maïzena
50 g poedersuiker
Bereiding
Stap 1 /8
*Bekleed een springvorm met vershoudfolie en olie de folie lichtjes in.
20g gelatineblaadjes
Stap 2 /8
*Week de gelatineblaadjes in heel koud water.
20g gelatineblaadjes
Stap 3 /8
*Doe de suiker en het water in de keukenmachine met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de uitgeknepen gelatine en het oranjebloesemwater toe als u de melding hoort.
400g fijne kristalsuiker 15cl water 1 dopje oranjebloesemwater 20g gelatineblaadjes
Stap 4 /8
*Giet de guimauve in de springvorm en bedek met lichtjes ingeoliede vershoudfolie.
Stap 5 /8
*Ontvorm na 2 uur.
Stap 6 /8
*Versnijd in blokjes.
Stap 7 /8
*Wentel de blokjes door het mengsel van poedersuiker en maïzena.
100g maïzena 50g poedersuiker
Stap 8 /8
*De guimaves blijven in een luchtdicht doosje enkele dagen goed.