Groentefrietjes - Recepten Cookeo | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Groentefrietjes

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    40min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 1 teentje(s) knoflook, gepeld en fijngehakt

  • 10 takje Losse peterselie

  • 1 el Citroensap

  • 2 el Tahini

  • 8 cl Water

  • 5 el Olijfolie

  • Zout, peper

  • 1 el Paprika

  • 1 el Gedroogde tijm

  • 300 g Rode biet, geschild en in frietjes gesneden

  • 300 g Zoete aardappelen, geschild en in frietjes gesneden

  • 2 Aardappel(en), geschild en in frietjes gesneden

  • 300 g Pastinaken, geschild en in frietjes gesneden

Accessoires

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Bereiding

Stap 1 /5

Maak de ingrediënten klaar.

  • 1 teentje(s) knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 10takje Losse peterselie
  • 1el Citroensap
  • 2el Tahini
  • 8cl Water
  • 5el Olijfolie
  • Zout, peper
  • 1el Paprika
  • 1el Gedroogde tijm
  • 300g Rode biet, geschild en in frietjes gesneden
  • 300g Zoete aardappelen, geschild en in frietjes gesneden
  • 2 Aardappel(en), geschild en in frietjes gesneden
  • 300g Pastinaken, geschild en in frietjes gesneden

Stap 2 /5

Meng de knoflook met de peterselie. Voeg het citroensap, de tahini, het water en de olie toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng.

  • 1 teentje(s) knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 10takje Losse peterselie
  • 1el Citroensap
  • 2el Tahini
  • 8cl Water
  • 5el Olijfolie
  • Zout, peper

Stap 3 /5

Meng de olie met het paprikapoeder en de tijm. Laat de groenten apart in olie weken. Doe de bieten in de pan.

  • 5el Olijfolie
  • 1el Paprika
  • 1el Gedroogde tijm
  • 300g Rode biet, geschild en in frietjes gesneden
  • 300g Zoete aardappelen, geschild en in frietjes gesneden
  • 2 Aardappel(en), geschild en in frietjes gesneden
  • 300g Pastinaken, geschild en in frietjes gesneden

Stap 4 /5

Plaats het Extra Crisp-deksel en stel de P3 Frituurstand in gedurende 40 minuten. Voeg na 10 minuten de rest van de groenten toe. Roer halverwege de gaartijd.

Stap 5 /5

Dien op met de saus.