- Homepage
- Recipe Details Page
Groentefrietjes
- Totale tijd 1u
- 20min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
1 teentje(s) knoflook, gepeld en fijngehakt
10 takje Losse peterselie
1 el Citroensap
2 el Tahini
8 cl Water
5 el Olijfolie
Zout, peper
1 el Paprika
1 el Gedroogde tijm
300 g Rode biet, geschild en in frietjes gesneden
300 g Zoete aardappelen, geschild en in frietjes gesneden
2 Aardappel(en), geschild en in frietjes gesneden
300 g Pastinaken, geschild en in frietjes gesneden
Accessoires
Extra Crisp
Bereiding
Stap 1 /5
Maak de ingrediënten klaar.
1 teentje(s) knoflook, gepeld en fijngehakt 10takje Losse peterselie 1el Citroensap 2el Tahini 8cl Water 5el Olijfolie Zout, peper 1el Paprika 1el Gedroogde tijm 300g Rode biet, geschild en in frietjes gesneden 300g Zoete aardappelen, geschild en in frietjes gesneden 2 Aardappel(en), geschild en in frietjes gesneden 300g Pastinaken, geschild en in frietjes gesneden
Stap 2 /5
Meng de knoflook met de peterselie. Voeg het citroensap, de tahini, het water en de olie toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng.
1 teentje(s) knoflook, gepeld en fijngehakt 10takje Losse peterselie 1el Citroensap 2el Tahini 8cl Water 5el Olijfolie Zout, peper
Stap 3 /5
Meng de olie met het paprikapoeder en de tijm. Laat de groenten apart in olie weken. Doe de bieten in de pan.
5el Olijfolie 1el Paprika 1el Gedroogde tijm 300g Rode biet, geschild en in frietjes gesneden 300g Zoete aardappelen, geschild en in frietjes gesneden 2 Aardappel(en), geschild en in frietjes gesneden 300g Pastinaken, geschild en in frietjes gesneden
Stap 4 /5
Plaats het Extra Crisp-deksel en stel de P3 Frituurstand in gedurende 40 minuten. Voeg na 10 minuten de rest van de groenten toe. Roer halverwege de gaartijd.
Stap 5 /5
Dien op met de saus.