- Homepage
- Recipe Details Page
Groente samosa's
- Totale tijd 25min
- 10min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
10 stuks
200 g Spitskool, Chinese kool of witte kool
10 filodeeg
1 stuk knoflookteentje
0.5 el kerriepoeder
Zout en peper
Zonnebloem- of olijfolie om te bestrijken
Bereiding
Stap 1 /5
Wok kort wat Chinese-, spits- en/of witte kool met een flinke snuf kerriepoeder, zout, peper en een teentje knoflook.
Stap 2 /5
Bestrijk beide kanten van de vellen filodeeg met een dun laagje zonnebloem- of olijfolie.
Stap 3 /5
Leg de koolvulling helemaal links van de vellen vouw om-en-om tot een driehoekje. Je kunt eventueel op YouTube vinden hoe je ze kan vouwen, als je zoekt op "Samosa vouwen".
Stap 4 /5
Plaats de samosa's in de Actifry of Easy Fry en bak 15 minuten op 200 graden.
Stap 5 /5
Tip: varieer vooral eens met de vulling: boontjes of erwten zijn ook lekker!