Griesmeeltaart
- Totale tijd 56min
- 10min
Voorbereidingstijd - 46min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
8 personen
75 cl Halfvolle melk
150 g Fijn griesmeel
125 g Suiker
1 snuifje Zout
3 Eieren
15 cl Verse room
125 g Rozijnen
Accessoires
Menger Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 2 /10
Doe de melk, het griesmeel, de suiker en het zout in de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /10
Doe de bereiding in een kom zodat ze kan afkoelen.
Stap 4 /10
Was en droog de keukenmachine.
Stap 5 /10
Klop de eieren. Doe ze samen met de room in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /10
Giet de bereiding over het griesmeel.
Stap 7 /10
Voeg de rozijnen toe en meng met een spatel.
Stap 8 /10
Giet in een standaard springvorm.
Stap 9 /10
Zet 30 tot 35 minuten in de oven.
Stap 10 /10
Dien lauw of koud op.