- Homepage
- Recipe Details Page
Griesmeeltaart
- Totale tijd 56min
- 10min
Voorbereidingstijd - 46min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
75 cl Halfvolle melk
150 g Fijn griesmeel
125 g Suiker
1 snuifje Zout
3 Eieren
15 cl Verse room
125 g Rozijnen
Accessoires
Menger Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 2 /10
Doe de melk, het griesmeel, de suiker en het zout in de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
75cl Halfvolle melk 150g Fijn griesmeel 125g Suiker 1snuifje Zout
Menger
Stap 3 /10
Doe de bereiding in een kom zodat ze kan afkoelen.
Stap 4 /10
Was en droog de keukenmachine.
Stap 5 /10
Klop de eieren. Doe ze samen met de room in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
3 Eieren 15cl Verse room
Kneed- & hakmes
Stap 6 /10
Giet de bereiding over het griesmeel.
Stap 7 /10
Voeg de rozijnen toe en meng met een spatel.
125g Rozijnen
Stap 8 /10
Giet in een standaard springvorm.
Stap 9 /10
Zet 30 tot 35 minuten in de oven.
Stap 10 /10
Dien lauw of koud op.