- Homepage
- Recipe Details Page
Griesmeeltaart met sinaasappelsmaak
- Totale tijd 42min
- 10min
Voorbereidingstijd - 32min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
50 cl Melk
50 g Fijn tarwegriesmeel
2 Eieren
60 g Poedersuiker
0.5 cl Oranjebloesemwater
9 cl Appelsien (optioneel)
Water
Accessoires
Klopper Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /8
Klop de eiren, de suiker, het oranjebloesemwater en fijngeraspte sinaasappelzestes in een aparte kom.
2 Eieren 60g Poedersuiker 0.5cl Oranjebloesemwater 9cl Appelsien (optioneel)
Stap 2 /8
Doe de melk en de tarwegriesmeel in de de kom van de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
50cl Melk 50g Fijn tarwegriesmeel
Klopper
Stap 3 /8
Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg het eiermengsel toe via de opening van de vulstop.
Stap 4 /8
Vul schaaltjes met een diameter van 8,5 cm met de bereiding en bedek elk schaaltje met huishoudfolie. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 5 /8
Doe de ovenschaaltjes in de externe stoomkoker.
Stap 6 /8
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine zonder accessoire. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Water
Stoom- accessoire
Stap 7 /8
Haal de externe stoomkoker uit de keukenmachine. Verwijder het deksel van de externe stoomkoker en laat gedurende 30 minuten afkoelen op kamertemperatuur.
Stap 8 /8
U kunt de griesmeeltaartjes lauw of koud opdienen.