Griesmeeltaart met sinaasappelsmaak
- Totale tijd 42min
- 10min
Voorbereidingstijd - 32min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
50 cl Melk
50 g Fijn tarwegriesmeel
2 Eieren
60 g Poedersuiker
0.5 cl Oranjebloesemwater
9 cl Appelsien (optioneel)
Water
Accessoires
Klopper Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /8
Klop de eiren, de suiker, het oranjebloesemwater en fijngeraspte sinaasappelzestes in een aparte kom.
Stap 2 /8
Doe de melk en de tarwegriesmeel in de de kom van de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /8
Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg het eiermengsel toe via de opening van de vulstop.
Stap 4 /8
Vul schaaltjes met een diameter van 8,5 cm met de bereiding en bedek elk schaaltje met huishoudfolie. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 5 /8
Doe de ovenschaaltjes in de externe stoomkoker.
Stap 6 /8
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine zonder accessoire. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 7 /8
Haal de externe stoomkoker uit de keukenmachine. Verwijder het deksel van de externe stoomkoker en laat gedurende 30 minuten afkoelen op kamertemperatuur.
Stap 8 /8
U kunt de griesmeeltaartjes lauw of koud opdienen.