Gravlax van zalm
- Totale tijd 24u 14min
- 10min
Voorbereidingstijd - 4min
Gaartijd - 24u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
400 g Zalmhaasje
4 stengel Dille
140 g Grof zout
140 g Suiker
Roze peperbessen en zwarte peper
1 Eierdooier
1 tl Dijon mosterd
5 cl Koolzaadolie
1 tl Ciderazijn
1 tl Roze peperbessen
1 el Dille
2 el Volle room
1 tl Honing
Zout, peper
Accessoires
Klopper
Bereiding
Stap 1 /8
Schraap de schubben van de zalm. Hak de dille fijn.
Stap 2 /8
Meng het zout, de suiker, de dille en de kruiden in een schotel. Leg de zalm erop, met het vlees naar beneden. Dek af met huishoudfolie en leg er een gewicht op.
Stap 3 /8
Laat 24 uur in de koelkast rusten.
Stap 4 /8
De dag erna spoel je de zalm met water. Dep droog met keukenpapier. Voeg peper en dille toe.
Stap 5 /8
Doe de eidooier en de mosterd in de kom van de keukenrobot met de klopper. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'. Giet de olie geleidelijk door de dop.
Stap 6 /8
Meng de honing met de azijn in een kom. Giet het mengsel in de kom van de keukenrobot. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
Stap 7 /8
Voeg de room, de kruiden en de roze peperbessen toe. Breng op smaak met peper en zout. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
Stap 8 /8
Snijd de zalm in fijne schijven en serveer met de saus.