Gratin van snijbiet met bechamel
Moulinex
Recept door Moulinex

Gratin van snijbiet met bechamel

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 55min
  • Voorbereidingstijd
    0min
  • Gaartijd
    55min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 600 g Snijbieten

  • 50 cl Water

  • 40 g Bloem

  • 40 g Zachte boter

  • 50 cl Halfvolle melk

  • 1 snuifje Nootmuskaat

  • 120 g Geraspte comté

  • Zout

Accessoires

  • Menger
    Menger
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /11

Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).

Stap 2 /11

Doe de in stukjes gesneden snijbieten en het water in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 600g Snijbieten
  • 50cl Water
  • Menger

Stap 3 /11

Laat de snijbiet uitlekken in een zeef.

Stap 4 /11

Was en droog de keukenmachine.

Stap 5 /11

Bereid de bechamel door de bloem, de melk en de nootmuskaat in de keukenmachine met de klopper te doen. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 40g Bloem
  • 50cl Halfvolle melk
  • 1snuifje Nootmuskaat
  • Zout
  • Klopper

Stap 6 /11

Voeg de zachte boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 40g Zachte boter
  • Klopper

Stap 7 /11

Voeg de geraspte kaas toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 120g Geraspte comté
  • Klopper

Stap 8 /11

Meng de snijbiet met de bechamel.

Stap 9 /11

Giet de bereiding in een gratinschaal.

Stap 10 /11

Zet gedurende 30 minuten in de oven.

Stap 11 /11

Serveer lauwwarm.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228