Gratin van snijbiet met bechamel
- Totale tijd 55min
- 0min
Voorbereidingstijd - 55min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
600 g Snijbieten
50 cl Water
40 g Bloem
40 g Zachte boter
50 cl Halfvolle melk
1 snuifje Nootmuskaat
120 g Geraspte comté
Zout
Accessoires
Menger Klopper
Bereiding
Stap 1 /11
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 2 /11
Doe de in stukjes gesneden snijbieten en het water in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /11
Laat de snijbiet uitlekken in een zeef.
Stap 4 /11
Was en droog de keukenmachine.
Stap 5 /11
Bereid de bechamel door de bloem, de melk en de nootmuskaat in de keukenmachine met de klopper te doen. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /11
Voeg de zachte boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /11
Voeg de geraspte kaas toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /11
Meng de snijbiet met de bechamel.
Stap 9 /11
Giet de bereiding in een gratinschaal.
Stap 10 /11
Zet gedurende 30 minuten in de oven.
Stap 11 /11
Serveer lauwwarm.