Gougères (kaassoezen) - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Gougères (kaassoezen)

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 45min
  • Voorbereidingstijd
    25min
  • Gaartijd
    20min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 50 g boter

  • 12.5 cl water

  • 2 snuifje suiker

  • 2 snuifje zout

  • 75 g bloem

  • 125 g eieren

  • 50 g geraspte kaas

  • 1 snuifje peper

  • 1 snuifje gemalen nootmuskaat

  • 20 g geraspte kaas

  • 1 ei

Accessoires

  • Beater
    Beater

Bereiding

Stap 1 /11

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2 /11

Doe het water, het zout, de suiker en de in blokjes gesneden boter in een steelpan. Breng de vloeistof aan de kook.

  • 50g boter
  • 12.5cl water
  • 2snuifje suiker
  • 2snuifje zout

Stap 3 /11

Haal van het vuur en voeg de bloem in één keer toe aan de hete vloeistof zodat de indikkingsreactie optreedt. Plaats het opnieuw op een laagje vuurtje en meng de inhoud goed door elkaar met behulp van een spatel. Het deeg moet loskomen van de randen van de pan en een bal vormen.

  • 75g bloem

Stap 4 /11

Breek de eieren open in een aparte kom en gebruik een garde op ze op te kloppen. Ga zorgvuldig na dat er geen stukjes eischaal in het eiwit terechtgekomen zijn.

  • 125g eieren

Stap 5 /11

Breng het mengsel uit de pan over in de kom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’ opdat de temperatuur van het deeg lager komt te staan. Op die manier gaan de eieren niet schiften wanneer je ze straks aan de kom toevoegt.

  • Beater

Stap 6 /11

Druk op ‘Start’ en voeg dan beetje bij beetje, terwijl de keukenrobot in werking is, de opgeklopte eieren toe. U kunt na 30 seconden pauzeren om de bodem van de kom schoon te schrapen en vervolgens het programma opnieuw starten. Pas de hoeveelheid eieren aan door regelmatig de consistentie van het deeg na te gaan: het moet stijfgeklopt worden met de klopper tot het een vast geheel gaat vormen en blijft staan.

  • Beater

Stap 7 /11

Voeg de geraspte kaas en de kruiden toe aan de kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.

  • 50g geraspte kaas
  • 1snuifje peper
  • 1snuifje gemalen nootmuskaat

Stap 8 /11

Vet de bakplaat in. Doe het gougèredeeg in een spuitzak, voorzien van een ongetuit spuitmondje met een diameter van 8 mm, en vorm hier balletjes met ongeveer 2 cm diameter van.

Stap 9 /11

Klop het laatste ei op in een aparte kom. Glaceer de soezen en bestrooi ze met geraspte kaas.

  • 20g geraspte kaas
  • 1 ei

Stap 10 /11

Laat gedurende 15 tot 20 minuten op 180 graden bakken. Zet de oven na 10 minuten een beetje open om het vocht weg te laten trekken. Laat het op een rooster afkoelen.

Stap 11 /11

Laat het smaken!

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228