- Homepage
- Goudbrasem met venkel
Goudbrasem met venkel
- Totale tijd 40min
- 10min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (20)
Ingrediënten
4 personen
360 g Gekuiste en ontschubde goudbrasem
600 g Venkel
190 g Appelsien
1 tl Suiker
1 tl Anijszaadjes
Citroensap
Zout
Water
Accessoires
Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /7
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires.
Stap 2 /7
Was de venkel. Snijd de steeltjes van de venkel. Doe de stelen in de kom van de keukenmachine.
Stap 3 /7
Halveer de venkelbollen en snijd fijn met een mes.
Stap 4 /7
Doe de fijngesneden venkel en de suiker in de externe stoomkoker. Breng op smaak met de sinaasappelzestes. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5 /7
Bevestig de middelste stoomplaat en leg er de twee goudbrasems op. Breng op smaak met zout en bestrooi met anijszaad.
Stap 6 /7
Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 7 /7
Dresseer de goudbrasems op een bord en leg de venkel in het midden. Dien warm op en besprenkel met citroensap.