- Homepage
- Recipe Details Page
Glutenvrije gyoza’s
- Totale tijd 37min
- 20min
Voorbereidingstijd - 17min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
Voor het deeg:
155 g Glutenvrij meel
85 g Warm water
1 snuifje Zout
Voor de vulling:
225 g Varkensgehakt
25 g Fijngehakte bieslook
Zout en peper
1 tl Geraspte gember
0.5 el Sesamzaadjes
1 Wortel
Voor de saus:
30 ml Sojasaus
30 ml Rijstazijn
0.25 tl Sesamolie
0.5 tl Suiker
0.5 Fijngehakte lente-ui
Accessoires
Snij/rasp- accessoire Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /6
Was en schil de wortels. Plaats de groentensnijder met de schijf om fijn te raspen in de kom van de keukenmachine. Voeg de wortels toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Zet de wortels aan de kant.
1 Wortel
Snij/rasp- accessoire
Stap 2 /6
Vervang het accessoire door het kneed-/breekmes. Doe de bloem en het zout in de kom van de Companion. Sluit het deksel en druk op ‘Start’. Giet beetje bij beetje het water erbij door de vulstop.
155g Glutenvrij meel 85g Warm water 1snuifje Zout
Kneed- & hakmes
Stap 3 /6
Maak de vulling. Doe het worstvlees, de bieslook, het zout, de peper, de gember en de geraspte wortels in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel en druk op ‘Start’.
225g Varkensgehakt 25g Fijngehakte bieslook Zout en peper 1tl Geraspte gember 1 Wortel
Kneed- & hakmes
Stap 4 /6
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kleine kom.
30ml Sojasaus 30ml Rijstazijn 0.25tl Sesamolie 0.5tl Suiker 0.5 Fijngehakte lente-ui
Stap 5 /6
Rol het deeg op een werkvlak met bloem erg dun uit. Snijd cirkels van 7 cm uit en leg een beetje vulling in het midden. Maak de randen nat en sluit het deeg door de randen aan te drukken.
Stap 6 /6
Verwarm wat olijfolie in een pan. Bak de gyoaza’s goudbruin gedurende een minuut. Voeg 2 eetlepels water toe en dek af. Laat gedurende 3-4 min garen en verwijder het deksel. Bak de gyoza’s nog even en dien op met de saus en de sesamzaadjes.
85g Warm water 0.5el Sesamzaadjes