Glutenvrije gyoza’s - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Glutenvrije gyoza’s

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 37min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    17min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • Voor het deeg:

  • 155 g Glutenvrij meel

  • 85 g Warm water

  • 1 snuifje Zout

  • Voor de vulling:

  • 225 g Varkensgehakt

  • 25 g Fijngehakte bieslook

  • Zout en peper

  • 1 tl Geraspte gember

  • 0.5 el Sesamzaadjes

  • 1 Wortel

  • Voor de saus:

  • 30 ml Sojasaus

  • 30 ml Rijstazijn

  • 0.25 tl Sesamolie

  • 0.5 tl Suiker

  • 0.5 Fijngehakte lente-ui

Accessoires

  • Snij/rasp- accessoire
    Snij/rasp- accessoire
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /6

Was en schil de wortels. Plaats de groentensnijder met de schijf om fijn te raspen in de kom van de keukenmachine. Voeg de wortels toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Zet de wortels aan de kant.

  • 1 Wortel
  • Snij/rasp- accessoire

Stap 2 /6

Vervang het accessoire door het kneed-/breekmes. Doe de bloem en het zout in de kom van de Companion. Sluit het deksel en druk op ‘Start’. Giet beetje bij beetje het water erbij door de vulstop.

  • 155g Glutenvrij meel
  • 85g Warm water
  • 1snuifje Zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /6

Maak de vulling. Doe het worstvlees, de bieslook, het zout, de peper, de gember en de geraspte wortels in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel en druk op ‘Start’.

  • 225g Varkensgehakt
  • 25g Fijngehakte bieslook
  • Zout en peper
  • 1tl Geraspte gember
  • 1 Wortel
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /6

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kleine kom.

  • 30ml Sojasaus
  • 30ml Rijstazijn
  • 0.25tl Sesamolie
  • 0.5tl Suiker
  • 0.5 Fijngehakte lente-ui

Stap 5 /6

Rol het deeg op een werkvlak met bloem erg dun uit. Snijd cirkels van 7 cm uit en leg een beetje vulling in het midden. Maak de randen nat en sluit het deeg door de randen aan te drukken.

Stap 6 /6

Verwarm wat olijfolie in een pan. Bak de gyoaza’s goudbruin gedurende een minuut. Voeg 2 eetlepels water toe en dek af. Laat gedurende 3-4 min garen en verwijder het deksel. Bak de gyoza’s nog even en dien op met de saus en de sesamzaadjes.

  • 85g Warm water
  • 0.5el Sesamzaadjes

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228