Glutenvrije gyoza’s
Moulinex
Recept door Moulinex

Glutenvrije gyoza’s

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 37min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    17min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

8 personen

  • Voor het deeg:

  • 310 g Glutenvrije bloem

  • 170 g Warm water

  • 2 snuifje Zout

  • Voor de vulling:

  • 450 g Varkensgehakt

  • 50 g Fijngesneden bieslook

  • Zout en peper

  • 0.5 tl Gember, geraspt

  • 1 el Sesamzaden

  • 2 Wortel

  • Voor de saus:

  • 60 ml Sojasaus

  • 60 ml Rijstazijn

  • 0.5 tl Sesamolie

  • 1 tl Suiker

  • 1 Fijngehakte lente-ui

Accessoires

  • Snij/rasp- accessoire
    Snij/rasp- accessoire
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /6

Was en schil de wortels. Doe de wortels in de mixerkom met het hulpstuk voor groentesnijden en de schijf voor fijn raspen bevestigd. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’ Zet de wortels opzij.

  • 2 Wortel
  • Snij/rasp- accessoire

Stap 2 /6

Vervang het hulpstuk door dat voor kneden/malen. Giet de bloem en het zout in de Companion-kom. Vergrendel het deksel en druk op ‘Start’. Giet het water stapsgewijs door de stop.

  • 310g Glutenvrije bloem
  • 170g Warm water
  • 2snuifje Zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /6

Bereid de vulling. Doe het worstenvlees, bieslook, zout, peper, gember en geraspte wortels in de mixerkom met het hulpstuk voor kneden/malen bevestigd. Vergrendel het deksel en druk op ‘Start’.

  • 450g Varkensgehakt
  • 50g Fijngesneden bieslook
  • Zout en peper
  • 0.5tl Gember, geraspt
  • 2 Wortel
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /6

Meng in een kleine kom alle ingrediënten voor de saus.

  • 60ml Sojasaus
  • 60ml Rijstazijn
  • 0.5tl Sesamolie
  • 1tl Suiker
  • 1 Fijngehakte lente-ui

Stap 5 /6

Rol het deeg dun uit op een ingebloemd werkoppervlak. Snij cirkels van 7 cm uit en leg wat vulling in het midden. Maak de randen vochtig en sluit het deeg door de randen aan te drukken.

Stap 6 /6

Warm een beetje olijfolie op in een braadpan. Bak de gyoza’s gedurende 1 minuut. Voeg 2 eetlepels water toe en dek af. Kook gedurende 3 tot 4 minuten en verwijder het deksel. Werk af door de gyoza’s goudbruin te laten bakken en dien op met de saus en sesamzaden.

  • 170g Warm water
  • 1el Sesamzaden

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228