- Homepage
- Recipe Details Page
Glutenvrije groentenclafoutis
- Totale tijd 57min
- 10min
Voorbereidingstijd - 47min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
225 g Rode paprika
225 g Groene paprika
225 g Courgette
225 g Witte ui
225 g Erwten
5 g Look
25 g Basilicum
4 Eieren
23 cl Vloeibare room
23 cl Melk
75 g Maïzena of aardappelzetmeel
75 g Geraspte Parmezaanse kaas
1 snuifje Gemalen komijn (eventueel)
Water
Zout
Accessoires
Stoommandje Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Verwarm de oven voor op 180°C op de heteluchtstand.
Stap 2 /10
Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.
Water
Stap 3 /10
Zet het stoommandje in de kom. Voeg de in blokjes gesneden paprika's, de uien en de courgettes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
225g Rode paprika 225g Groene paprika 225g Courgette 225g Witte ui Water
Stoommandje
Stap 4 /10
Neem het stoommandje uit de kom. Giet het water uit de kom en droog hem af. Leg de groenten in een gratineerschaal.
Stap 5 /10
Voeg de erwtjes toe.
225g Erwten
Stap 6 /10
Pel de look. Hak de knoflook en basilicum fijn op een plank. Doe ze in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes.
5g Look 25g Basilicum
Ultrablade hakmes
Stap 7 /10
Voeg de eieren, room, melk, komijn, maïzena en Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
4 Eieren 23cl Vloeibare room 23cl Melk 75g Maïzena of aardappelzetmeel 75g Geraspte Parmezaanse kaas 1snuifje Gemalen komijn (eventueel) Zout
Ultrablade hakmes
Stap 8 /10
Doe de bereiding in de gratineerschaal.
Stap 9 /10
Zet 30 minuten in de oven.
Stap 10 /10
Dien koud, lauw of warm op.