Glutenvrij brood met zaden en erwtenhummus
- Totale tijd 2u 40min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 20min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
120 g Boekweitmeel
120 g Rijstmeel
120 g Maïsmeel
1 zakje Bakkersgist
55 cl Water
1 tl Zout
7 g Honing
80 g Zadenmengeling (pompoen, lijn, zonnebloem ...)
3 cl Olijfolie
3 g Look
250 g Ontdooide erwten
4 bladje Munt
6 cl Olijfolie
5 g Citroensap
Zout, peper
Accessoires
Kneed- & hakmes Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /12
Doe het water en de gist in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /12
Voeg het meel, het zout, de olijfolie en de honing toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven 40 minuten op 30°C rijzen.
Stap 3 /12
Voeg de zaden toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /12
Laat het deeg weer ongeveer 20 minuten in de kom rusten.
Stap 5 /12
Vet een springvorm in met olie en bestuif met bloem. Doe het beslag in de springvorm.
Stap 6 /12
Bestuif het oppervlak lichtjes met boekweitmeel.
Stap 7 /12
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 8 /12
Zet het brood ongeveer een uur in de oven.
Stap 9 /12
Laat het brood een paar minuten afkoelen. Haal het uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Stap 10 /12
Doe het in twee gesneden knoflookteentje in de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 11 /12
Voeg de erwtjes, het citroensap, de olijfolie en de munt toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 12 /12
Dien het brood op met de erwtenhummus.