Glutenvrij brood met zaden en erwtenhummus
Moulinex
Recept door Moulinex

Glutenvrij brood met zaden en erwtenhummus

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 40min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    1u 20min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

6 personen

  • 120 g Boekweitmeel

  • 120 g Rijstmeel

  • 120 g Maïsmeel

  • 1 zakje Bakkersgist

  • 55 cl Water

  • 1 tl Zout

  • 7 g Honing

  • 80 g Zadenmengeling (pompoen, lijn, zonnebloem ...)

  • 3 cl Olijfolie

  • 3 g Look

  • 250 g Ontdooide erwten

  • 4 bladje Munt

  • 6 cl Olijfolie

  • 5 g Citroensap

  • Zout, peper

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /12

Doe het water en de gist in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1zakje Bakkersgist
  • 55cl Water
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /12

Voeg het meel, het zout, de olijfolie en de honing toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven 40 minuten op 30°C rijzen.

  • 120g Boekweitmeel
  • 120g Rijstmeel
  • 120g Maïsmeel
  • 1tl Zout
  • 7g Honing
  • 3cl Olijfolie
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /12

Voeg de zaden toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 80g Zadenmengeling (pompoen, lijn, zonnebloem ...)
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /12

Laat het deeg weer ongeveer 20 minuten in de kom rusten.

Stap 5 /12

Vet een springvorm in met olie en bestuif met bloem. Doe het beslag in de springvorm.

Stap 6 /12

Bestuif het oppervlak lichtjes met boekweitmeel.

Stap 7 /12

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 8 /12

Zet het brood ongeveer een uur in de oven.

Stap 9 /12

Laat het brood een paar minuten afkoelen. Haal het uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Stap 10 /12

Doe het in twee gesneden knoflookteentje in de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 3g Look
  • Ultrablade hakmes

Stap 11 /12

Voeg de erwtjes, het citroensap, de olijfolie en de munt toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 250g Ontdooide erwten
  • 4bladje Munt
  • 6cl Olijfolie
  • 5g Citroensap
  • Zout, peper
  • Ultrablade hakmes

Stap 12 /12

Dien het brood op met de erwtenhummus.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228