Gistvlecht - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Gistvlecht

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 3u 15min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    45min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

6 personen

  • 500 g tarwebloem

  • 25 cl lauwwarme melk

  • 50 g suiker

  • 21 g verse gist

  • 1 el citroenzeste of 5 druppels bitter amandelaroma

  • 1 ei

  • 75 g boter

  • 1 snuifje zout

  • 1 snuifje suiker

  • 1 ei om te bestrijken

  • 2 el parelsuiker

Accessoires

  • Dough Hook
    Dough Hook
  • Flex Whisk
    Flex Whisk

Bereiding

Stap 1 /13

Verwarm de melk lichtjes (ca. 30 seconden de microgolfoven) en giet ze in de kom van de keukenrobot.

  • 25cl lauwwarme melk

Stap 2 /13

Doe de suiker en de verkruimelde gist bij de melk in de kom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.

  • 50g suiker
  • 21g verse gist
  • Flex Whisk

Stap 3 /13

Voeg vervolgens de citroenzeste of het bittere amandelaroma en de eieren toe aan de kom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.

  • 1el citroenzeste of 5 druppels bitter amandelaroma
  • 1 ei
  • Flex Whisk

Stap 4 /13

Zeef de bloem in de kom van de keukenrobot. Voeg de zachte boter en het zout toe. Druk op ‘Start’.

  • 500g tarwebloem
  • 75g boter
  • 1snuifje zout
  • Dough Hook

Stap 5 /13

Dek af met een vochtige keukenhanddoek en laat ongeveer 2 uur rijzen, zodat het deeg in omvang verdubbelt.

Stap 6 /13

Vorm drie strengen van het deeg en vlecht ze tot een vlecht.

Stap 7 /13

Leg de vlecht diagonaal op de ingevette bakplaat of op een bakplaat met bakpapier.

Stap 8 /13

Doe een heel ei en een snuifje suiker en zout in de schoongemaakte kom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’ en zorg dat alles goed gemengd is. Smeer het mengsel vervolgens over de vlecht.

  • 1snuifje zout
  • 1snuifje suiker
  • 1 ei om te bestrijken
  • Flex Whisk

Stap 9 /13

Bestrooi eventueel met parelsuiker.

  • 2el parelsuiker

Stap 10 /13

Laat de vlecht nog 30 minuten rijzen.

Stap 11 /13

Verwarm de oven in tussentijd voor op 160 graden op de heteluchtstand.

Stap 12 /13

Bak 30- 35 minuten op de middelste plaat.

Stap 13 /13

De vlecht moet een karamelbruine kleur hebben.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228