- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Gevulde tomaten
Gevulde tomaten
- Totale tijd 1u
- 20min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
6 personen
6 Grote tomaten om te vullen
1 sneetje Sandwichbrood
10 cl Melk
0.5 Witte ui
250 g Worst
250 g Gehakt
1 teentje Knoflook
0.5 tl Italiaanse kruiden
2 tl Sterke mosterd
Zout, peper
50 g Tomatenpassata
1 el Olijfolie
Boter
Bereiding
Stap 1 /8
Was de tomaten, droog ze af en snijd een dun schijfje van de bovenkant. Dit kan als deksel worden gebruikt.
Stap 2 /8
Hol de tomaten voorzichtig uit zonder hun onderkant te doorprikken. Mix het vruchtvlees, breng op smaak met zout en peper, voeg de olijfolie toe en zet apart.
Stap 3 /8
Week de sneetjes brood in een kleine kommetje met melk. Pel en snipper de ui.
Stap 4 /8
Doe het worstvlees en gehakt in een kom. Voeg de gesnipperde ui en de gepelde, geperste knoflook toe. Knijp de sneetjes brood tussen je vingers uit en voeg het samen met de melk toe aan de vulling. Voeg de Italiaanse kruiden en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot de vulling mooi glad is.
Stap 5 /8
Vul de tomaten met de vulling en zorg ervoor dat de vulling er wat bovenuit steekt. Leg een klontje boter op elke tomaat en plaats er het dekseltje op.
Stap 6 /8
Zet de tomaten op de plaat. Giet het apart gehouden vruchtvlees tussen de tomaten. Zet de plaat op de laagste stand in de oven.
Stap 7 /8
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 180°C en stel de bereidingstijd in op 40 minuten. Druk op START.
Stap 8 /8
Dien warm op. Dien op met witte rijst.