- Homepage
- Gevulde tomaten
Gevulde tomaten
- Totale tijd 1u 6min
- 15min
Voorbereidingstijd - 51min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
6 personen
6 Grote tomaten
375 g Champignons
5 g Look
375 g Worstvlees
45 g Paneermeel
Olijfolie
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven voor op 200°C (op thermostaat 6-7).
Stap 2 /8
Snijd het hoedje van de tomaten. Haal ze leeg en bewaar het tomatenvlees in een kommetje.
Stap 3 /8
Doe de gepelde look en de schoongemaakte champignons in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /8
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg een scheutje olijfolie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /8
Verwijder de mengstaaf. Voeg het worstvlees, het vruchtvlees van de tomaten en het paneermeel toe. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6 /8
Meng het mengsel met de spatel.
Stap 7 /8
Doe de tomaten in een ovenschaal en vul ze met de vulling.
Stap 8 /8
Leg de hoedjes op de tomaten en zet 40 minuten in de oven.