Gevulde tomaten op Provençaalse wijze
- Totale tijd 2u 15min
- 1u 30min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
8 eenheid tomaten
4 g zout
4 g peper
120 g witbrood
120 g melk
2 snuifje chilipoeder
70 g ontbeende varkensbuik
280 g schenkelbiefstuk
210 g varkensfilet
2 eenheid ajuin
4 eenheid teentjes knoflook
10 g verse peterselie
10 g Provençaalse kruiden
4 g zout
4 g peper
4 eenheid tomaten
4 g Provençaalse kruiden
40 g olijfolie
Accessoires
Vleesmolen Couliscentrifuge
Bereiding
Stap 1 /11
Was de tomaten. Snijd het hoedje eraf en haal het vruchtvlees eruit. Zet het vruchtvlees en het sap aan de kant. Breng de uitgeholde tomaten lichtjes op smaak met peper en zout. Leg ze in een grote ovenschaal. Zet het even apart.
Stap 2 /11
Snijd het brood in kleine stukjes en laat ze opwellen in een kom met melk en chilipoeder.
Stap 3 /11
Snijd de varkensbuik in kleine blokjes en zet aan de kant.
Stap 4 /11
Snijd het vlees in reepjes van de juiste grootte voor de vultrechter van de hakmolen. Verwijder de zenuwen en de vezelige delen. Zet de hakmolen met het middelgrote rooster op de machine. Druk op 'Start'. Zet het vlees in de koelkast.
Stap 5 /11
Stoof de fijngehakte ajuinen en de blokjes varkensbuik in een steelpan. Voeg het gehakt toe. Laat 10 minuten stoven op middelhoog vuur en roer regelmatig. Voeg aan het einde van de gaartijd de gehakte knoflook, de gehakte en de Provençaalse kruiden toe.
Stap 6 /11
Breng het op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
Stap 7 /11
Zet de juicer op de keukenmachine. Duw het vruchtvlees van de tomaten en de tomaten in kleine stukjes door het accessoire.
Stap 8 /11
Giet de tomatencoulis in de pot. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de Provençaalse kruiden toe. Laat de coulis op een zacht vuur 10 minuten indikken.
Stap 9 /11
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 10 /11
Verdeel de vulling over de tomaten. Zet het hoedje op de tomaten. Giet wat olijfolie over elke tomaat. Breng op smaak met zout. Zet 25 tot 30 minuten in de oven. De gaartijd kan verschillen naargelang uw oven.
Stap 11 /11
Dien de tomaten op met de coulis. U kunt het gerecht opdienen met verse tagliatelle of rijst.