Gevulde tomaten op Provençaalse wijze - Recepten Kitchen Coach | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Gevulde tomaten op Provençaalse wijze

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u 15min
  • Voorbereidingstijd
    1u 30min
  • Gaartijd
    45min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

8 personen

  • 8 eenheid tomaten

  • 4 g zout

  • 4 g peper

  • 120 g witbrood

  • 120 g melk

  • 2 snuifje chilipoeder

  • 70 g ontbeende varkensbuik

  • 280 g schenkelbiefstuk

  • 210 g varkensfilet

  • 2 eenheid ajuin

  • 4 eenheid teentjes knoflook

  • 10 g verse peterselie

  • 10 g Provençaalse kruiden

  • 4 g zout

  • 4 g peper

  • 4 eenheid tomaten

  • 4 g Provençaalse kruiden

  • 40 g olijfolie

Accessoires

  • Vleesmolen
    Vleesmolen
  • Couliscentrifuge
    Couliscentrifuge

Bereiding

Stap 1 /11

Was de tomaten. Snijd het hoedje eraf en haal het vruchtvlees eruit. Zet het vruchtvlees en het sap aan de kant. Breng de uitgeholde tomaten lichtjes op smaak met peper en zout. Leg ze in een grote ovenschaal. Zet het even apart.

  • 8eenheid tomaten
  • 4g zout
  • 4g peper

Stap 2 /11

Snijd het brood in kleine stukjes en laat ze opwellen in een kom met melk en chilipoeder.

  • 120g witbrood
  • 120g melk
  • 2snuifje chilipoeder

Stap 3 /11

Snijd de varkensbuik in kleine blokjes en zet aan de kant.

  • 70g ontbeende varkensbuik

Stap 4 /11

Snijd het vlees in reepjes van de juiste grootte voor de vultrechter van de hakmolen. Verwijder de zenuwen en de vezelige delen. Zet de hakmolen met het middelgrote rooster op de machine. Druk op 'Start'. Zet het vlees in de koelkast.

  • 280g schenkelbiefstuk
  • 210g varkensfilet
  • Vleesmolen

Stap 5 /11

Stoof de fijngehakte ajuinen en de blokjes varkensbuik in een steelpan. Voeg het gehakt toe. Laat 10 minuten stoven op middelhoog vuur en roer regelmatig. Voeg aan het einde van de gaartijd de gehakte knoflook, de gehakte en de Provençaalse kruiden toe.

  • 2eenheid ajuin
  • 4eenheid teentjes knoflook
  • 10g verse peterselie
  • 10g Provençaalse kruiden

Stap 6 /11

Breng het op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.

  • 4g zout
  • 4g peper

Stap 7 /11

Zet de juicer op de keukenmachine. Duw het vruchtvlees van de tomaten en de tomaten in kleine stukjes door het accessoire.

  • 4eenheid tomaten
  • Couliscentrifuge

Stap 8 /11

Giet de tomatencoulis in de pot. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de Provençaalse kruiden toe. Laat de coulis op een zacht vuur 10 minuten indikken.

  • 4g Provençaalse kruiden

Stap 9 /11

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 10 /11

Verdeel de vulling over de tomaten. Zet het hoedje op de tomaten. Giet wat olijfolie over elke tomaat. Breng op smaak met zout. Zet 25 tot 30 minuten in de oven. De gaartijd kan verschillen naargelang uw oven.

  • 40g olijfolie

Stap 11 /11

Dien de tomaten op met de coulis. U kunt het gerecht opdienen met verse tagliatelle of rijst.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228