- Homepage
- Recipe Details Page
Gevulde pompoen
- Totale tijd 1u 23min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 3min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
1 Pompoen
300 g Worstenvlees
200 g Gehakte biefstuk
3 Broodkruim
10 cl Melk
150 g Gekookte kastanjes
3 Eieren
50 g Sjalotten
100 g Gerookt spek
2 Olijfolie
Bieslook, fijngehakt
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /4
Maak de pompoen schoon en veeg hem af.Snijd de dop eraf en verwijder de zaden met een eetlepel.Laat de sneetjes brood in de melk weken.Snijd het spek in kleine blokjes.
1 Pompoen 3 Broodkruim 10cl Melk 100g Gerookt spek
Stap 2 /4
Pel de sjalotten en snijd ze doormidden.Doe de sjalotten in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
50g Sjalotten
Ultrablade hakmes
Stap 3 /4
Voeg het ei, het uitgeknepen brood, de kastanjes, het worstenvlees en het rundsvlees toe.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.Voeg aan het einde van het programma de spekblokjes en fijngehakte bieslook toe en meng met de spatel.
300g Worstenvlees 200g Gehakte biefstuk 3 Broodkruim 150g Gekookte kastanjes 3 Eieren 100g Gerookt spek Bieslook, fijngehakt
Ultrablade hakmes
Stap 4 /4
Verwarm de oven voor op 180° C.Garneer de pompoen met de vulling en plaats deze in een ovenvaste schaal.Besprenkel de pompoen met olijfolie en giet een klein glas water op de bodem van de schaal.Zet de dop weer op de pompoen en bak 1 uur in de oven met onderwarmte.Controleer of de pompoen gaar is door een houten prikker in het vlees te duwen.
2 Olijfolie Water