- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Gevulde pompoen
Gevulde pompoen
- Totale tijd 1u 23min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 3min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
1000 cl Pompoen
200 g Worstvlees
120 g Gemalen rundvlees
60 g Witbrood
7 cl Melk
100 g Gekookte kastanjes
2 Eieren
40 g Sjalotten
70 g Gerookt spek
1 cl Olijfolie
8 takje Bieslook
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Maak de pompoen schoon en dep droog. Snijd het hoedje eraf en verwijder de zaadjes met een eetlepel.
Stap 2 /11
Laat de sneetjes witbrood weken in de melk. Snijd het spek in kleine blokjes.
Stap 3 /11
Pel de sjalotten en snijd ze in twee.
Stap 4 /11
Doe de sjalotten in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /11
Voeg het ei, het uitgelekte witbrood, de kastanjes, het worstvlees en het rundvlees toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /11
Ciseleer de bieslook.
Stap 7 /11
Voeg de spekblokjes en de gehakte bieslook toe. Meng met de spatel.
Stap 8 /11
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 9 /11
Vul de pompoen met de vulling en leg in een ovenschaal.
Stap 10 /11
Besprenkel de pompoen met wat olijfolie en giet een klein glas water op de bodem van de schaal.
Stap 11 /11
Zet het hoedje erop en zet gedurende 1 uur onderaan in de oven. Controleer de garing van de pompoen door met een houten prikker in het vruchtvlees te prikken.
Waarom twee pakjes?
Je producten kunnen vanuit twee verschillende magazijnen worden verzonden:
Verzonden door Moulinex Shop
Verzonden door Moulinex Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit twee verschillende magazijnen in één pakket te combineren.