- Homepage
- Recipe Details Page
Gevulde pompoen
- Totale tijd 1u 23min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 3min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
1000 cl Pompoen
200 g Worstvlees
120 g Gemalen rundvlees
60 g Witbrood
7 cl Melk
100 g Gekookte kastanjes
2 Eieren
40 g Sjalotten
70 g Gerookt spek
1 cl Olijfolie
8 takje Bieslook
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Maak de pompoen schoon en dep droog. Snijd het hoedje eraf en verwijder de zaadjes met een eetlepel.
1000cl Pompoen
Stap 2 /11
Laat de sneetjes witbrood weken in de melk. Snijd het spek in kleine blokjes.
60g Witbrood 7cl Melk 70g Gerookt spek
Stap 3 /11
Pel de sjalotten en snijd ze in twee.
40g Sjalotten
Stap 4 /11
Doe de sjalotten in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
40g Sjalotten
Ultrablade hakmes
Stap 5 /11
Voeg het ei, het uitgelekte witbrood, de kastanjes, het worstvlees en het rundvlees toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
200g Worstvlees 120g Gemalen rundvlees 60g Witbrood 100g Gekookte kastanjes 2 Eieren
Ultrablade hakmes
Stap 6 /11
Ciseleer de bieslook.
8takje Bieslook
Stap 7 /11
Voeg de spekblokjes en de gehakte bieslook toe. Meng met de spatel.
70g Gerookt spek 8takje Bieslook
Stap 8 /11
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 9 /11
Vul de pompoen met de vulling en leg in een ovenschaal.
1000cl Pompoen
Stap 10 /11
Besprenkel de pompoen met wat olijfolie en giet een klein glas water op de bodem van de schaal.
1cl Olijfolie
Stap 11 /11
Zet het hoedje erop en zet gedurende 1 uur onderaan in de oven. Controleer de garing van de pompoen door met een houten prikker in het vruchtvlees te prikken.