Gevulde pompoen
- Totale tijd 1u 23min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 3min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
1000 cl Pompoen
200 g Worstvlees
120 g Gemalen rundvlees
60 g Witbrood
7 cl Melk
100 g Gekookte kastanjes
2 Eieren
40 g Sjalotten
70 g Gerookt spek
1 cl Olijfolie
8 takje Bieslook
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Maak de pompoen schoon en dep droog. Snijd het hoedje eraf en verwijder de zaadjes met een eetlepel.
Stap 2 /11
Laat de sneetjes witbrood weken in de melk. Snijd het spek in kleine blokjes.
Stap 3 /11
Pel de sjalotten en snijd ze in twee.
Stap 4 /11
Doe de sjalotten in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /11
Voeg het ei, het uitgelekte witbrood, de kastanjes, het worstvlees en het rundvlees toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /11
Ciseleer de bieslook.
Stap 7 /11
Voeg de spekblokjes en de gehakte bieslook toe. Meng met de spatel.
Stap 8 /11
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 9 /11
Vul de pompoen met de vulling en leg in een ovenschaal.
Stap 10 /11
Besprenkel de pompoen met wat olijfolie en giet een klein glas water op de bodem van de schaal.
Stap 11 /11
Zet het hoedje erop en zet gedurende 1 uur onderaan in de oven. Controleer de garing van de pompoen door met een houten prikker in het vruchtvlees te prikken.