Gevulde butternut
- Totale tijd 1u 30min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 5min
Gaartijd - 5min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
40 g Quinoa
12 cl Water
340 g Butternutpompoen
Water
1 el Peterselie
25 g Kikkererwten
20 g Hazelnoten
20 g Gedroogde vijgen
100 g Hamblokjes
1 snuifje Zout
1 snuifje Peper
1 el Olijfolie
40 g Verse geitenkaas
Accessoires
Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /10
Doe de gespoelde quinoa en het water in de kom van de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /10
Giet in een ander kommetje en zet aan de kant.
Stap 3 /10
Borstel de butternutpompoen onder water om de aarde te verwijderen, zonder de schil te beschadigen. Snijd in de lengte in twee stukken. Verwijder de zaadjes en snijd in.
Stap 4 /10
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel van de keukenmachine zonder de vulstop en bevestig het externe stoommandje.
Stap 5 /10
Leg de butternutpompoen in het externe stoommandje. Sluit het deksel van het mandje en druk op 'Start'.
Stap 6 /10
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 7 /10
Was de peterselie en dep droog. Haal de blaadjes van de steeltjes. Hak fijn. Hak de hazelnootjes en snijd de vijgen in stukjes.
Stap 8 /10
Als de butternut gaar is, maak je de holte enkele centimeters groter door wat van het vruchtvlees te verwijderen. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Stap 9 /10
Meng de quinoa, de gehakte peterselie, de blokjes butternutpompoen, de kikkererwten, de hazelnootjes en de vijgen. Breng op smaak met zout en peper. Giet er de olijfolie bij. Vul de butternutpompoenen met de bereiding. Leg er de geitenkaas op.
Stap 10 /10
Zet 5 minuten in de oven. Dien onmiddellijk op!