- Homepage
- Recipe Details Page
Gevlochten brioche met praliné-chocoladesnippers
- Totale tijd 2u 4min
- 20min
Voorbereidingstijd - 44min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
1 g NESTLÉ DESSERT pralinéchocolade
2 eieren
120 g boter
500 g bloem
80 g suiker
20 g gedroogde bakkersgist
200 ml melk
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /4
Snijd de chocolade in snippers. Verwarm de oven voor op Th.2 (60°C). Doe de melk en gist in de kom van de keukenrobot met het kneed-/hakmes en laat opwarmen door op 'Start' te drukken.
1g NESTLÉ DESSERT pralinéchocolade 20g gedroogde bakkersgist 200ml melk
Kneed- & hakmes
Stap 2 /4
Voeg de bloem, een ei en de suiker toe. Vergrendel het deksel en start het programma door op 'Start' te drukken. Voeg na 40 seconden de zachte boter toe. Voeg aan het einde van het programma de chocoladesnippers toe.
1g NESTLÉ DESSERT pralinéchocolade 2 eieren 120g boter 500g bloem 80g suiker
Kneed- & hakmes
Stap 3 /4
Laat het deeg 1 uur rijzen onder een doek in uw oven of in de microgolfoven op 150W voor 30 seconden (laat de deur daarna 30 minuten dicht). Rol 3 mooie strengen deeg en maak hiermee een vlecht op de bakplaat van uw oven. Laat 30 minuten rijzen.
Stap 4 /4
Verwarm de oven voor op 180° C. Bestrijk met eierdooier en bak ongeveer 25 minuten op 180°C met warmtecirculatie.