Gevlochten brioche met praliné-chocoladesnippers
Moulinex
Recept door Moulinex

Gevlochten brioche met praliné-chocoladesnippers

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 4min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    44min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

4 personen

  • 1 g NESTLÉ DESSERT pralinéchocolade

  • 2 eieren

  • 120 g boter

  • 500 g bloem

  • 80 g suiker

  • 20 g gedroogde bakkersgist

  • 200 ml melk

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /4

Snijd de chocolade in snippers. Verwarm de oven voor op Th.2 (60°C). Doe de melk en gist in de kom van de keukenrobot met het kneed-/hakmes en laat opwarmen door op 'Start' te drukken.

  • 1g NESTLÉ DESSERT pralinéchocolade
  • 20g gedroogde bakkersgist
  • 200ml melk
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /4

Voeg de bloem, een ei en de suiker toe. Vergrendel het deksel en start het programma door op 'Start' te drukken. Voeg na 40 seconden de zachte boter toe. Voeg aan het einde van het programma de chocoladesnippers toe.

  • 1g NESTLÉ DESSERT pralinéchocolade
  • 2 eieren
  • 120g boter
  • 500g bloem
  • 80g suiker
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /4

Laat het deeg 1 uur rijzen onder een doek in uw oven of in de microgolfoven op 150W voor 30 seconden (laat de deur daarna 30 minuten dicht). Rol 3 mooie strengen deeg en maak hiermee een vlecht op de bakplaat van uw oven. Laat 30 minuten rijzen.

Stap 4 /4

Verwarm de oven voor op 180° C. Bestrijk met eierdooier en bak ongeveer 25 minuten op 180°C met warmtecirculatie.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228