Gevlochten brioche met huisgemaakte gekonfijte citroenen - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Gevlochten brioche met huisgemaakte gekonfijte citroenen

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 3u 5min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    50min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

6 personen

  • 250 g Citroen

  • 25 cl Water

  • 250 g Suiker

  • 25 cl Melk

  • 1 zakje Droge gist

  • 80 g Suiker

  • 100 g Boter

  • 1 Ei

  • 500 g Bloem

  • 1 tl Zout

  • 1 Eigeel

  • 1 tl Melk

  • 40 g Suikerkorrels

Accessoires

  • Menger
    Menger
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /12

Was de citroenen. Snijd ze in dunne plakjes. Verwijder de pitjes.

  • 250g Citroen

Stap 2 /12

Doe de plakjes in de mengkom met het mixeropzetstuk. Voeg de helft van het water en de suiker toe. Vergrendel de deksel met de dop en stel het programma in op snelheid 1 op 100 °C voor 20 minuten. Verwijder na 5 minuten de dop en laat het water verdampen tot aan het einde van het programma.

  • 25cl Water
  • 250g Suiker
  • Menger

Stap 3 /12

Laat afkoelen. Giet de plakjes citroen af in een vergiet.

Stap 4 /12

Snijd de citroen in kleine blokjes. Bewaar op een koele plek.

Stap 5 /12

Doe de melk, de suiker en de gist in de mengkom met het opzetstuk voor kneden/ vergruizen. Vergrendel de deksel met de dop en stel het programma in op snelheid 3 op 40 °C voor 5 minuten.

  • 25cl Melk
  • 1zakje Droge gist
  • 80g Suiker
  • Kneed- & hakmes

Stap 6 /12

Voeg de boter toe. Vergrendel de deksel zonder de dop en stel het programma in op snelheid 3 op 40 °C voor 5 minuten.

  • Kneed- & hakmes

Stap 7 /12

Voeg het ei, de bloem en het zout toe. Vergrendel de deksel zonder de dop en zet het gebakprogramma P2 aan om een glad en homogeen deeg te verkrijgen. Vergrendel de deksel en laat het deeg in de mengkom gedurende 1 uur 30 minuten rijzen op 40 °C.

  • 1 Ei
  • 500g Bloem
  • 1tl Zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 8 /12

Druk de lucht uit het deeg. Bestuif het werkblad met bloem, voeg de citroenschil toe en verdeel in 3 gelijke delen. Vorm lange repen van het deeg en weef de brioche in elkaar. Strijk de randen glad.

Stap 9 /12

Leg de brioche op een ovenblik met bakpapier.

Stap 10 /12

Leg een theedoek over de brioche en laat het gedurende 30 minuten rijzen.

Stap 11 /12

Meng in een kom de eidooier en de melk.

  • 1 Eigeel
  • 1tl Melk

Stap 12 /12

Vermeng het eigeel met de melk en strijk het over de brioche. Bestrooi met suikerkorrels. Zet de brioche gedurende 20 minuten in een oven van 180 °C.

  • 40g Suikerkorrels

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228