Gevlochten brioche met huisgemaakte gekonfijte citroenen
- Totale tijd 3u 5min
- 15min
Voorbereidingstijd - 50min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
250 g Citroen
25 cl Water
250 g Suiker
25 cl Melk
1 zakje Droge gist
80 g Suiker
100 g Boter
1 Ei
500 g Bloem
1 tl Zout
1 Eigeel
1 tl Melk
40 g Suikerkorrels
Accessoires
Menger Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /12
Was de citroenen. Snijd ze in dunne plakjes. Verwijder de pitjes.
Stap 2 /12
Doe de plakjes in de mengkom met het mixeropzetstuk. Voeg de helft van het water en de suiker toe. Vergrendel de deksel met de dop en stel het programma in op snelheid 1 op 100 °C voor 20 minuten. Verwijder na 5 minuten de dop en laat het water verdampen tot aan het einde van het programma.
Stap 3 /12
Laat afkoelen. Giet de plakjes citroen af in een vergiet.
Stap 4 /12
Snijd de citroen in kleine blokjes. Bewaar op een koele plek.
Stap 5 /12
Doe de melk, de suiker en de gist in de mengkom met het opzetstuk voor kneden/ vergruizen. Vergrendel de deksel met de dop en stel het programma in op snelheid 3 op 40 °C voor 5 minuten.
Stap 6 /12
Voeg de boter toe. Vergrendel de deksel zonder de dop en stel het programma in op snelheid 3 op 40 °C voor 5 minuten.
Stap 7 /12
Voeg het ei, de bloem en het zout toe. Vergrendel de deksel zonder de dop en zet het gebakprogramma P2 aan om een glad en homogeen deeg te verkrijgen. Vergrendel de deksel en laat het deeg in de mengkom gedurende 1 uur 30 minuten rijzen op 40 °C.
Stap 8 /12
Druk de lucht uit het deeg. Bestuif het werkblad met bloem, voeg de citroenschil toe en verdeel in 3 gelijke delen. Vorm lange repen van het deeg en weef de brioche in elkaar. Strijk de randen glad.
Stap 9 /12
Leg de brioche op een ovenblik met bakpapier.
Stap 10 /12
Leg een theedoek over de brioche en laat het gedurende 30 minuten rijzen.
Stap 11 /12
Meng in een kom de eidooier en de melk.
Stap 12 /12
Vermeng het eigeel met de melk en strijk het over de brioche. Bestrooi met suikerkorrels. Zet de brioche gedurende 20 minuten in een oven van 180 °C.