Gestoomde zalm, courgettes, look en citroen - Recepten iCookeo 9in1 | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Gestoomde zalm, courgettes, look en citroen

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 39min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    24min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 6 straaltje Zalm zonder vel

  • 3 tl Cajunkruiden

  • 6 el Olijfolie

  • 750 g Courgettes in blokjes van 1 cm

  • 6 teentje Look

  • 3 Lente-ui

  • 1.5 Citroen

  • 3 el Gehakte basilicum

  • Zout, peper

Bereiding

Stap 1 /11

Maak de ingrediënten klaar.

  • 6straaltje Zalm zonder vel
  • 3tl Cajunkruiden
  • 6el Olijfolie
  • 750g Courgettes in blokjes van 1 cm
  • 6teentje Look
  • 3 Lente-ui
  • 1.5 Citroen
  • 3el Gehakte basilicum
  • Zout, peper

Stap 2 /11

Hak de basilicum fijn.

Stap 3 /11

Breng op smaak met zou en besprenkel de zalm met cajunkruiden.

  • 6straaltje Zalm zonder vel
  • 3tl Cajunkruiden

Stap 4 /11

Doe alle ingrediënten, behalve de olie en de basilicum, in een kom.

  • 750g Courgettes in blokjes van 1 cm
  • 6teentje Look
  • 3 Lente-ui
  • 1.5 Citroen
  • Zout, peper

Stap 5 /11

Giet de olie in de pan.

  • 6el Olijfolie

Stap 6 /11

Laat de courgettes 7 minuten mooi bakken.

  • 750g Courgettes in blokjes van 1 cm

Stap 7 /11

Zet even apart. Was de kom en droog af.

Stap 8 /11

Doe de courgettes in het stoommandje en leg er vervolgens de zalm op.

  • 6straaltje Zalm zonder vel
  • 750g Courgettes in blokjes van 1 cm

Stap 9 /11

Doe 25 cl water in de kom. Zet het mandje in de kom.

Stap 10 /11

Zachte stoom koken.

Stap 11 /11

Leg de basilicum op de zalm en de courgettes. Dien op.

  • 3el Gehakte basilicum

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228