Gestoomde ravioli - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Gestoomde ravioli

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 55min
  • Voorbereidingstijd
    40min
  • Gaartijd
    15min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 175 g Rijstmeel

  • 75 g Tapiocameel

  • 3 snuifje Zout

  • 18 cl Water

  • 1 tl

  • Water

  • Zout

  • Olie

  • 500 g Ontdooide rauwe garnalen

  • 50 g Bamboescheuten in blik

  • 55 g Ajuin

  • 3 g Look

  • 10 g Gember

  • 100 g Jonge wortels

  • 1 el Maïzena

  • 1 Eiwit

  • 1 druppel Sesamolie

  • 2 cl Chinese rijstwijn

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Bereiding

Stap 1 /13

Weeg het rijstmeel en de tapioaca af in een kom. Zet het even apart.

  • 175g Rijstmeel
  • 75g Tapiocameel

Stap 2 /13

Doe het water en de olie in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 18cl Water
  • 1tl
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /13

Open het deksel als het water warm is en voeg het rijstmeel, het tapiocameel en het zout toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Naargelang het gebruikte rijstmeel krijgt u een bolletje of een crumble.

  • 3snuifje Zout

Stap 4 /13

Haal het deeg uit de kom en laat afkoelen. Maak de kom van de keukenmachine schoon.

Stap 5 /13

Vul de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes met 125 g gepelde garnalen, de bamboescheuten, de gepelde ajuin en wortel in blokjes, de gepelde gember, de gepelde look, de rijstwijn, de sesamolie, het maïszetmeel en het eiwit. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Zet de keukenmachine om de 15 seconden op pauze en schraap de wanden om een gladde bereiding te krijgen.

  • Zout
  • 500g Ontdooide rauwe garnalen
  • 50g Bamboescheuten in blik
  • 55g Ajuin
  • 3g Look
  • 10g Gember
  • 100g Jonge wortels
  • 1el Maïzena
  • 1 Eiwit
  • 1druppel Sesamolie
  • 2cl Chinese rijstwijn
  • Ultrablade hakmes

Stap 6 /13

Wacht tot de vulling goed gemengd is. Verwijder het hakmes en voeg de resterende garnalen in stukjes toe.

Stap 7 /13

Neem het koude deeg. Meng het met de hand en druk plat op het werkvlak.

Stap 8 /13

Maak een worst en snijd in stukken van 2 cm.

Stap 9 /13

Bestrooi het werkblad lichtjes met rijstbloem. Rol elk deegbolletje uit met een deegrol tot schijfjes met een centimeter van 10 cm.

Stap 10 /13

Doe 1 goed gevulde koffielepel vulling op elk schijfje en maak ze dicht in een halfronde vorm. Druk de uiteinden goed aan om elke ravioli dicht te maken.

Stap 11 /13

Smeer de bodem van de externe stoomkoker licht in met olie en leg er de ravioli in.

  • Olie

Stap 12 /13

Spoel de kom en giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Water
  • Stoom- accessoire

Stap 13 /13

Dien onmiddellijk op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228