Gestoomde ravioli
- Totale tijd 55min
- 40min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
175 g Rijstmeel
75 g Tapiocameel
3 snuifje Zout
18 cl Water
1 tl
Water
Zout
Olie
500 g Ontdooide rauwe garnalen
50 g Bamboescheuten in blik
55 g Ajuin
3 g Look
10 g Gember
100 g Jonge wortels
1 el Maïzena
1 Eiwit
1 druppel Sesamolie
2 cl Chinese rijstwijn
Accessoires
Kneed- & hakmes Ultrablade hakmes Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /13
Weeg het rijstmeel en de tapioaca af in een kom. Zet het even apart.
Stap 2 /13
Doe het water en de olie in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /13
Open het deksel als het water warm is en voeg het rijstmeel, het tapiocameel en het zout toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Naargelang het gebruikte rijstmeel krijgt u een bolletje of een crumble.
Stap 4 /13
Haal het deeg uit de kom en laat afkoelen. Maak de kom van de keukenmachine schoon.
Stap 5 /13
Vul de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes met 125 g gepelde garnalen, de bamboescheuten, de gepelde ajuin en wortel in blokjes, de gepelde gember, de gepelde look, de rijstwijn, de sesamolie, het maïszetmeel en het eiwit. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Zet de keukenmachine om de 15 seconden op pauze en schraap de wanden om een gladde bereiding te krijgen.
Stap 6 /13
Wacht tot de vulling goed gemengd is. Verwijder het hakmes en voeg de resterende garnalen in stukjes toe.
Stap 7 /13
Neem het koude deeg. Meng het met de hand en druk plat op het werkvlak.
Stap 8 /13
Maak een worst en snijd in stukken van 2 cm.
Stap 9 /13
Bestrooi het werkblad lichtjes met rijstbloem. Rol elk deegbolletje uit met een deegrol tot schijfjes met een centimeter van 10 cm.
Stap 10 /13
Doe 1 goed gevulde koffielepel vulling op elk schijfje en maak ze dicht in een halfronde vorm. Druk de uiteinden goed aan om elke ravioli dicht te maken.
Stap 11 /13
Smeer de bodem van de externe stoomkoker licht in met olie en leg er de ravioli in.
Stap 12 /13
Spoel de kom en giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 13 /13
Dien onmiddellijk op.