- Homepage
- Recipe Details Page
Gestoomde kippenballetjes
- Totale tijd 51min
- 20min
Voorbereidingstijd - 16min
Gaartijd - 15min
Afkoeltijd
Ingrediënten
20 eenheid
2200 g kipfilet zonder vel
1 ei
2 theelepels maizena
Enkele sprietjes bieslook
1 lookteentje
1 snuifje zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /4
Snijd het kippenvlees in blokjes.Leg de kip in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes, sluit het deksel en druk op 'Start'.
2200g kipfilet zonder vel
Ultrablade hakmes
Stap 2 /4
Voeg het geklutste ei, de geperste knoflook, fijngehakte bieslook, zout en maïzena toe.Sluit het deksel en druk op 'Start'.
1 ei 2 theelepels maizena Enkele sprietjes bieslook 1 lookteentje 1snuifje zout
Ultrablade hakmes
Stap 3 /4
Meng en vorm met de hand 12 balletjes.Dek af met huishoudfolie en zet 10 minuten in het vriesvak.Leg ze daarna in het stoommandje.Giet 70 cl water in de kom, plaats hierop de stoomkoker, sluit het deksel en druk op 'Start'.
Stoom- accessoire
Stap 4 /4
Serveer lauw of koud.