- Homepage
- Recipe Details Page
Gestoomde ganzenlever
- Totale tijd 12u 14min
- 5min
Voorbereidingstijd - 9min
Gaartijd - 12u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (7)
Ingrediënten
6 personen
400 g Gekuiste ganzenlever
8 cl Porto
1 tl Zout
1 el Vierkruidenpoeder
Peper
Water
Accessoires
Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /9
Snij de ganzenlever in 4 stukken. Besprenkel met porto, zout, peper en specerijen.
Stap 2 /9
Meng, wikkel in de folie en zet 1 tot 12 uur in de koelkast.
Stap 3 /9
Leg vershoudfolie op het werkvlak en leg er 2 stukken uitgelekte ganzenlever op.
Stap 4 /9
Doe de folie dicht en rol op tot een worst. Wikkel opnieuw in met folie zodat de worst luchtdicht is afgesloten.
Stap 5 /9
Draai aluminiumfolie rond de worst. Doe hetzelfde voor de resterende ganzenlever.
Stap 6 /9
Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.
Stap 7 /9
Leg de worsten in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /9
Dompel de worst in zeer koud water om het kookproces te stoppen.
Stap 9 /9
Leg ze 2 of 3 dagen in de koelkast voor het opdienen.