Gesauteerde gamba’s met groenten
- Totale tijd 36min
- 15min
Voorbereidingstijd - 21min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
12 Rauwe gamba’s
3 g Look
1 Limoen
15 g Sojasaus
21 g Honing
3 cl Olijfolie
1 snuifje Gemberpoeder
40 g Ajuin
3 g Look
100 g Wortels
100 g Chinese kool
40 g Rode paprika
2 cl Olijfolie
Zout, peper
Accessoires
Menger Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
Verwijder de schil van de limoen en pers het sap uit. Zet de schil en het sap in twee kommetjes apart aan de kant.
Stap 2 /9
Pel de gamba’s en laat het uiteinde van de staart eraan zitten. Zet het even apart.
Stap 3 /9
Meng in een slakom de honing, de geplette look, het limoensap, de zestes, het gemberpoeder, de sojasaus en de olijfolie toe.
Stap 4 /9
Voeg de gamba’s toe. Meng goed en zet in de koelkast.
Stap 5 /9
Doe de gepelde en in stukjes gesneden ui en het knoflookteentje in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /9
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de olijfolie en de wortelreepjes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /9
Voeg de kool in reepjes en de blokjes rode paprika zonder zaadlijsten toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /9
Voeg de gamba’s en de marinade toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /9
Dien onmiddellijk op.