- Homepage
- Recipe Details Page
Gesauteerde gamba’s met groenten
- Totale tijd 35min
- 15min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
24 Rauwe gamba’s
3 g Look
1 Limoen
15 g Sojasaus
21 g Honing
3 cl Olijfolie
1 snuifje Gemberpoeder
110 g Ajuin
3 g Look
200 g Wortels
200 g Chinese kool
82 g Rode paprika
2 cl Olijfolie
Zout, peper
Accessoires
Menger Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
Verwijder de schil van de limoen en pers het sap uit. Zet de schil en het sap in twee kommetjes apart aan de kant.
1 Limoen
Stap 2 /9
Pel de gamba’s en laat het uiteinde van de staart eraan zitten. Zet het even apart.
24 Rauwe gamba’s
Stap 3 /9
Meng in een slakom de honing, de geplette look, het limoensap, de zestes, het gemberpoeder, de sojasaus en de olijfolie toe.
3g Look 15g Sojasaus 21g Honing 3cl Olijfolie 1snuifje Gemberpoeder
Stap 4 /9
Voeg de gamba’s toe. Meng goed en zet in de koelkast.
24 Rauwe gamba’s
Stap 5 /9
Doe de gepelde en in stukjes gesneden ui en het knoflookteentje in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
110g Ajuin 3g Look
Ultrablade hakmes
Stap 6 /9
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de olijfolie en de wortelreepjes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
200g Wortels 2cl Olijfolie
Menger
Stap 7 /9
Voeg de kool in reepjes en de blokjes rode paprika zonder zaadlijsten toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
200g Chinese kool 82g Rode paprika
Menger
Stap 8 /9
Voeg de gamba’s en de marinade toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Menger
Stap 9 /9
Dien meteen op.