Gesauteerd varkensvlees met cider - Recepten iCookeo 9in1 | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Gesauteerd varkensvlees met cider

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 12u 40min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    12u 20min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 600 g Varkensrug

  • 2 el Neutrale olie

  • 1 Fijngehakte ajuin

  • 2 Look

  • 200 g Fijngehakte champignons

  • 400 g Rode appels

  • 25 cl Cider

  • 10 cl Water

  • 1.5 el Maïzena

  • 10 bladje Salie

  • 4 takje Tijm

  • Zout, peper

Bereiding

Stap 1 /9

Maak de ingrediënten klaar.

  • 600g Varkensrug
  • 2el Neutrale olie
  • 1 Fijngehakte ajuin
  • 2 Look
  • 200g Fijngehakte champignons
  • 400g Rode appels
  • 25cl Cider
  • 10cl Water
  • 1.5el Maïzena
  • 10bladje Salie
  • 4takje Tijm
  • Zout, peper

Stap 2 /9

Hak de ajuinen fijn.

  • 1 Fijngehakte ajuin

Stap 3 /9

Voeg olie toe in de pan.

  • 2el Neutrale olie

Stap 4 /9

Laat het varkensvlees 10 minuten bakken in de olie.

  • 600g Varkensrug
  • 2el Neutrale olie

Stap 5 /9

Voeg de ui, de knoflook, de champignons en de appels toe. Laat 5 minuten bakken.

  • 1 Fijngehakte ajuin
  • 2 Look
  • 200g Fijngehakte champignons
  • 400g Rode appels

Stap 6 /9

Voeg de cider en de in water verdunde maïzena toe. Laat al roerend gedurende 5 min. koken.

  • 25cl Cider
  • 10cl Water
  • 1.5el Maïzena

Stap 7 /9

Voeg de kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout.

  • 10bladje Salie
  • 4takje Tijm
  • Zout, peper

Stap 8 /9

Langzaam koken op lage temperatuur.

Stap 9 /9

Warm te serveren.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228