Gesauteerd varkensvlees met cider
- Totale tijd 12u 40min
- 20min
Voorbereidingstijd - 12u 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
600 g Varkensrug
2 el Neutrale olie
1 Fijngehakte ajuin
2 Look
200 g Fijngehakte champignons
400 g Rode appels
25 cl Cider
10 cl Water
1.5 el Maïzena
10 bladje Salie
4 takje Tijm
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /9
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /9
Hak de ajuinen fijn.
Stap 3 /9
Voeg olie toe in de pan.
Stap 4 /9
Laat het varkensvlees 10 minuten bakken in de olie.
Stap 5 /9
Voeg de ui, de knoflook, de champignons en de appels toe. Laat 5 minuten bakken.
Stap 6 /9
Voeg de cider en de in water verdunde maïzena toe. Laat al roerend gedurende 5 min. koken.
Stap 7 /9
Voeg de kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 8 /9
Langzaam koken op lage temperatuur.
Stap 9 /9
Warm te serveren.