- Homepage
- Recipe Details Page
Geroosterde maïssalade
- Totale tijd 40min
- 20min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
Voor de maïssalade:
6 Maistortilla's
2 el Olijfolie
2 tl Gedroogde oregano
250 g Rucola
10 Radijsjes
250 g Bramen
2 Avocado's
3 Bosuitjes
Voor de dressing:
5 el Limoensap
2 el Olijfolie
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /7
Bestrijk de maïs met olijfolie en bestrooi met oregano. Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes. Schil de avocado's, haal de pit eruit en snijd ze blokjes. Was en snipper de bosuitjes. Meng in een kom de limoensap met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Meng in een slakom de rucola, schijfjes radijs, bramen, avocado, groene uien en vinaigrette.
Stap 2 /7
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het GROENTEN-programma 20 minuten aan op 180 °C. Leg de maiskolf op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 24 minuten aan op 180 °C. Leg de maiskolf op de plaat in lade 2.
Stap 3 /7
Druk op de SYNC-knop. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 4 /7
Draai de maïskolven halverwege het kookproces om.
Stap 5 /7
Controleer of de gehaktballetjes goed gaar zijn en bak deze indien nodig nog een paar minuten extra.
Stap 6 /7
Laat de maïskolven afkoelen zodat je ze vast kunt pakken. Snijd de maïs van de kolf en voeg toe aan de rest van de salade.
Stap 7 /7
Serveer eventueel met filodeeg sigaartjes.