Geroosterde kip met zelfgemaakte frietjes
- Totale tijd 1u 40min
- 20min
Voorbereidingstijd - 50min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
800 g Aardappelen
3 el Neutrale olie
Zout, peper
Peterselie
1 Kipfilet
0.5 Citroen
1 tl Paprikapoeder
0.5 tl Knoflookpoeder
0.5 tl Uienpoeder
1 tl Oregano
Zout, peper
1 el Olijfolie
Bereiding
Stap 1 /7
Schil de aardappelen en snijd ze in chips. Doe ze in een kom en bedek ze met koud water. Laat dit 30 minuten staan.
Stap 2 /7
Verwijder de touwtjes en wrijf de kip in met een halve citroen. Meng in een kleine kom de paprikapoeder, knoflook, ui, oregano, zout en peper door elkaar. Bestrijk het vel van de kip met olijfolie en bestrooi met de kruiden.
Stap 3 /7
Giet de aardappelen af en dep ze goed droog. Meng de aardappelen, olie, zout en peper.
Stap 4 /7
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het KIP-programma 50 minuten aan op 160 °C. Leg de kip met de borstzijde naar beneden op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet de FRIET-stand 50 minuten aan op 200 °C. Leg de frietjes op de plaat in lade 2. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 5 /7
Schud het mandje voor de frietjes om de 10 minuten en halverwege het kookproces wanneer het apparaat piept en het lampje knippert. Gebruik indien nodig een spatel. Herhaal indien nodig.
Stap 6 /7
Controleer de frietjes, die goudbruin en knapperig moeten zijn, en verleng de baktijd indien nodig. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met fijngesneden verse peterselie voor het opdienen.
Stap 7 /7
Serveer direct. Bestrijk de kip met het kookvocht en serveer het overgebleven vocht in een juskom.