Gepaneerde kerriegamba’s
- Totale tijd 15min
- 10min
Voorbereidingstijd - 5min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
2 el Bloem
2 Eieren
Olie
Zout
75 g Paneermeel
1 el Kerriepoeder
18 Rauwe gepelde gamba’s
Accessoires
Lekbak 2 roosters
Bereiding
Stap 1 /4
Doe de bloem in een kom. Breek de eieren in een andere kom en klop ze op met 2 theelepels olie en een grote snuf zout. Meng het paneermeel en het kerriepoeder in een derde kom.
Stap 2 /4
Bestrijk de twee grillen van de Easy Fry Oven & Grill met olie.
Stap 3 /4
Haal de gamba’s één voor door de bloem, dan door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel. Haal ze opnieuw door het ei en het paneermeel en leg ze dan verspreid op de gril.
Stap 4 /4
Plaats de grillen op het middelste en bovenste rooster van de Easy Fry Oven & Grill, met de lekbak onderaan. Sluit de oven en zet de FRIES-stand aan gedurende 5 minuten. Verwissel halverwege de kooktijd de grillen van plaats.