- Homepage
- Recipe Details Page
Gepaneerde kerriebloemkool
- Totale tijd 30min
- 10min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
1 kg Bloemkool
6 Eieren
Zout, peper
120 g Bloem
200 g Paneermeel
30 g Kerriepoeder
9 cl Olijfolie
Accessoires
Grillen 2x droogrek Lekbak
Bereiding
Stap 1 /4
Snij de bloemkool in middelgrote roosjes, spoel af en droog grondig met een schone theedoek.
1kg Bloemkool
Stap 2 /4
Bereid de ingrediënten voor de paneerlaag voor: klop het ei in een kom met een snufje zout en peper. Doe de bloem in een andere kom en meng in een derde kom het paneermeel en het kerriepoeder.
6 Eieren Zout, peper 120g Bloem 200g Paneermeel 30g Kerriepoeder
Stap 3 /4
Haal de bloemkool door de verschillende kommen in deze volgorde: eieren, bloem, opnieuw eieren en uiteindelijk paneermeel. Schud overtollige restjes van de bloemkool vóór elke kom, om druppels te voorkomen.
Stap 4 /4
Plaats de grilplaat in de kom en leg de helft van de gepaneerde bloemkoolroosjes erop. Besprenkel met olie en zet de NUGGETS-stand aan gedurende 10 minuten. Herhaal dit voor de tweede lading. Voor de Easy Fry Oven & Grill 9in1: leg de gepaneerde bloemkool op beide grillen. Plaats de grillen op het middelste en bovenste rooster van de Easy Fry Oven & Grill, met de lekbak onderaan. Sluit de oven en zet de FRIES-stand gedurende 20 minuten aan. Verwissel de grillen na 10 minuten.
9cl Olijfolie