- Homepage
- Recipe Details Page
Gemarineerde kalkoenbrochettes met tandoori en yoghurt-muntsaus
- Totale tijd 45min
- 15min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
1 kg Kalkoenfilet
190 g Gele paprika
110 g Rode ajuin
200 g Kerstomaatjes
300 g Thaise rijst
70 g Olijfolie
45 g Tandoorikruiden
1 tl Gemberpoeder
15 g Kippenfond
170 g Yoghurt
Verse munt
1 tl Komijnpoeder
Zout
Water
30 cl Water
Accessoires
Stoommandje Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /12
Doe de yoghurt, de fijngehakte verse munt en het komijnpoeder in een kom. Breng het op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast.
170g Yoghurt Verse munt 1tl Komijnpoeder Zout
Stap 2 /12
Doe de tandoorikruiden, het gemberpoeder en de olijfolie in een rechthoekige sjaal.
70g Olijfolie 45g Tandoorikruiden 1tl Gemberpoeder
Stap 3 /12
Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Zet het even apart.
1kg Kalkoenfilet
Stap 4 /12
Schil de rode ajuin en snijd ze in kwartjes. Haal de kwartjes uit elkaar. Zet het even apart.
110g Rode ajuin
Stap 5 /12
Was en snijd de gele paprika in blokjes. Was de kerstomaatjes. Zet het even apart.
190g Gele paprika 200g Kerstomaatjes
Stap 6 /12
Maak brochettes met houten spiesjes van 20 cm en wissel de kalkoen- en groenteblokjes af.
Stap 7 /12
Rol de brochettes door de tandoorimarinade. Leg de kalkoenbrochettes in de externe stoomkoker.
Stap 8 /12
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires. Voeg de kippenfond toe. Meng met een lepel.
15g Kippenfond Water
Stap 9 /12
Plaats het interne stoommandje en leg een vel bakpapier op de bodem van het mandje.
Stap 10 /12
Voeg de Thaise rijst en het water toe. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker met de brochettes. Druk op 'Start'.
300g Thaise rijst 30cl Water
Stoommandje Stoom- accessoire
Stap 11 /12
Verwijder de externe stoomkoker. Doe de rijst in een slakom en haal de korrels uit elkaar met een vork.
Stap 12 /12
Dien warm op met de muntsaus.