Gemarineerde kalkoenbrochettes met tandoori en yoghurt-muntsaus
- Totale tijd 45min
- 15min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
1 kg Kalkoenfilet
190 g Gele paprika
110 g Rode ajuin
200 g Kerstomaatjes
300 g Thaise rijst
70 g Olijfolie
45 g Tandoorikruiden
1 tl Gemberpoeder
15 g Kippenfond
170 g Yoghurt
Verse munt
1 tl Komijnpoeder
Zout
Water
30 cl Water
Accessoires
Stoommandje Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /12
Doe de yoghurt, de fijngehakte verse munt en het komijnpoeder in een kom. Breng het op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast.
Stap 2 /12
Doe de tandoorikruiden, het gemberpoeder en de olijfolie in een rechthoekige sjaal.
Stap 3 /12
Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Zet het even apart.
Stap 4 /12
Schil de rode ajuin en snijd ze in kwartjes. Haal de kwartjes uit elkaar. Zet het even apart.
Stap 5 /12
Was en snijd de gele paprika in blokjes. Was de kerstomaatjes. Zet het even apart.
Stap 6 /12
Maak brochettes met houten spiesjes van 20 cm en wissel de kalkoen- en groenteblokjes af.
Stap 7 /12
Rol de brochettes door de tandoorimarinade. Leg de kalkoenbrochettes in de externe stoomkoker.
Stap 8 /12
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires. Voeg de kippenfond toe. Meng met een lepel.
Stap 9 /12
Plaats het interne stoommandje en leg een vel bakpapier op de bodem van het mandje.
Stap 10 /12
Voeg de Thaise rijst en het water toe. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker met de brochettes. Druk op 'Start'.
Stap 11 /12
Verwijder de externe stoomkoker. Doe de rijst in een slakom en haal de korrels uit elkaar met een vork.
Stap 12 /12
Dien warm op met de muntsaus.