Gemarineerde kalkoenbrochettes met tandoori en yoghurt-muntsaus - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Gemarineerde kalkoenbrochettes met tandoori en yoghurt-muntsaus

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 45min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    30min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 1 kg Kalkoenfilet

  • 190 g Gele paprika

  • 110 g Rode ajuin

  • 200 g Kerstomaatjes

  • 300 g Thaise rijst

  • 70 g Olijfolie

  • 45 g Tandoorikruiden

  • 1 tl Gemberpoeder

  • 15 g Kippenfond

  • 170 g Yoghurt

  • Verse munt

  • 1 tl Komijnpoeder

  • Zout

  • Water

  • 30 cl Water

Accessoires

  • Stoommandje
    Stoommandje
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Bereiding

Stap 1 /12

Doe de yoghurt, de fijngehakte verse munt en het komijnpoeder in een kom. Breng het op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast.

  • 170g Yoghurt
  • Verse munt
  • 1tl Komijnpoeder
  • Zout

Stap 2 /12

Doe de tandoorikruiden, het gemberpoeder en de olijfolie in een rechthoekige sjaal.

  • 70g Olijfolie
  • 45g Tandoorikruiden
  • 1tl Gemberpoeder

Stap 3 /12

Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Zet het even apart.

  • 1kg Kalkoenfilet

Stap 4 /12

Schil de rode ajuin en snijd ze in kwartjes. Haal de kwartjes uit elkaar. Zet het even apart.

  • 110g Rode ajuin

Stap 5 /12

Was en snijd de gele paprika in blokjes. Was de kerstomaatjes. Zet het even apart.

  • 190g Gele paprika
  • 200g Kerstomaatjes

Stap 6 /12

Maak brochettes met houten spiesjes van 20 cm en wissel de kalkoen- en groenteblokjes af.

Stap 7 /12

Rol de brochettes door de tandoorimarinade. Leg de kalkoenbrochettes in de externe stoomkoker.

Stap 8 /12

Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires. Voeg de kippenfond toe. Meng met een lepel.

  • 15g Kippenfond
  • Water

Stap 9 /12

Plaats het interne stoommandje en leg een vel bakpapier op de bodem van het mandje.

Stap 10 /12

Voeg de Thaise rijst en het water toe. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker met de brochettes. Druk op 'Start'.

  • 300g Thaise rijst
  • 30cl Water
  • Stoommandje
  • Stoom- accessoire

Stap 11 /12

Verwijder de externe stoomkoker. Doe de rijst in een slakom en haal de korrels uit elkaar met een vork.

Stap 12 /12

Dien warm op met de muntsaus.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228