- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Gekarameliseerde kipdrumsticks met gember en mais
Gekarameliseerde kipdrumsticks met gember en mais
- Totale tijd 1u 5min
- 10min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
2 el Vloeibare honing
6 el Sojasaus
3 el Yakitorisaus
1 el Sesamolie
0.5 el Verse gember
0.5 Lente-ui
2 Vacuümverpakte maiskolven
8 Kipdrumsticks (ongeveer 1 kg)
Koriander
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /8
Meng in een grote kom de honing, sojasaus, yakitorisaus en sesamolie. Rasp en voeg de gember toe. Snijd het groene gedeelte van de lente-ui in zeer dunne plakjes. Voeg ze toe aan de kom. Breng licht op smaak met peper.
Stap 2 /8
Snijd de maïskolven in stukken van 3 cm dik.
Stap 3 /8
Voeg de kipdrumsticks en de maïskolf toe aan de marinade. Roer voorzichtig om, zodat ze volledig met de saus bedekt zijn.
Stap 4 /8
Laat 30 minuten marineren.
Stap 5 /8
Leg de drumsticks en de maïs op de bakplaat. Voeg de marinade toe. Zet de bakplaat op de middelste stand in de oven.
Stap 6 /8
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma ROAST op 200°C en stel de bereidingstijd in op 25 minuten. Druk op START.
Stap 7 /8
Als de saus na het koken te dik is, doe dan een beetje water in de bakplaat.
Stap 8 /8
Leg de drumsticks en maïskolf in een schaal, voeg de saus toe, bestrooi met gehakte koriander en serveer warm. Dien op met witte rijst.
Waarom twee pakjes?
Je producten kunnen vanuit twee verschillende magazijnen worden verzonden:
Verzonden door Moulinex Shop
Verzonden door Moulinex Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit twee verschillende magazijnen in één pakket te combineren.
