Geitenkaaskoekjes met honing
Moulinex
Recept door Moulinex

Geitenkaaskoekjes met honing

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 26min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    11min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 8 Vellen brickdeeg

  • 30 g Gesmolten boter

  • 300 g Verse geitenkaas

  • 2 cl Citroensap

  • 40 g Gedroogde tomaten

  • 25 g Sjalot

  • 3 takje Bieslook

  • 64 g Honing

  • Zout

  • Boter

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /9

Leg de gepelde en doormidden gesneden sjalot, de bieslook en de gedroogde tomaten in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 40g Gedroogde tomaten
  • 25g Sjalot
  • 3takje Bieslook
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /9

Voeg de verse geitenkaas, het citroensap en de honing toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 300g Verse geitenkaas
  • 2cl Citroensap
  • 64g Honing
  • Zout
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /9

Verwarm de oven voor op 210°C.

Stap 4 /9

Snijd de vellen brickdeeg in twee en smeer ze met een kwastje lichtjes in met boter.

  • 8 Vellen brickdeeg
  • 30g Gesmolten boter

Stap 5 /9

Leg een lepel geitenkaasvulling in het midden van elk vel.

Stap 6 /9

Vouw de twee zijden samen en rol ze op tot een sigaar.

Stap 7 /9

Bedek een bakplaat met bakpapier. Smeer opnieuw in met gesmolten boter en leg ze op de plaat.

  • 30g Gesmolten boter

Stap 8 /9

Zet een tiental minuten in de oven tot de koekjes goudbruin zijn.

Stap 9 /9

Dien de geitenkaaskoekjes op met een salade met notenolie en balsamicoazijn.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228