Gehaktwafeltjes
- Totale tijd 21min
- 10min
Voorbereidingstijd - 11min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
2 Diepgevroren witbrood
80 g Ajuin
20 g Platte peterselie
600 g Mager rundsgehakt
2 Eierdooier
3 cl Worcestershiresaus
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
Snijd de sneetjes brood in stukjes. Doe ze in de mengkom met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /9
Doe het paneermeel in een kommetje.
Stap 3 /9
Doe de gepelde en gehalveerde ui en de peterselie in de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /9
Schraap de zijkanten van de mengkom met een spatel.
Stap 5 /9
Voeg het rundergehakt, de eierdooier, het paneermeel, de worcestershiresaus, zout en peper toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /9
Verdeel het mengsel in zes pasteitjes.
Stap 7 /9
Dek af met huishoudfolie en zet het mengsel in de koelkast tot het moment van de bereiding.
Stap 8 /9
Bak de pasteitjes aan elke kant gedurende 5 minuten of tot ze gaar zijn op een plancha of in een pan.
Stap 9 /9
Dien de vleespasteitjes op met een bijgerecht naar keuze.