Gehaktbrood met gedroogde abrikozen en peterselie
Margaux de Biolley
Recept door Margaux de Biolley

Gehaktbrood met gedroogde abrikozen en peterselie

Beoordeling met vijf sterren (gemiddeld)

-/5

  • Totale tijd 1u 10min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    1u
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 1 eenheid Ui

  • 325 g Varkens en kalfsgehakt

  • 70 g Gedroogde abrikozen

  • 0.25 eenheid Bladpeterselie

  • 1 eenheid Eigeel

  • 1 el Komijn

  • Peper

  • 0.5 snuifje Zout

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /6

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2 /6

Pel de uien. In de kom van de robot, hak de uien met de gedroogde abrikozen en bladpeterselie met de hakmolen 1 minuut.

  • 1eenheid Ui
  • 70g Gedroogde abrikozen
  • 0.25eenheid Bladpeterselie
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /6

Voeg het gehakt, eigeel, zout, peper en komijn toe.

  • 325g Varkens en kalfsgehakt
  • 1eenheid Eigeel
  • 1el Komijn
  • Peper
  • 0.5snuifje Zout

Stap 4 /6

Mix alles 3 minuten met de kneder.

  • Kneed- & hakmes

Stap 5 /6

Haal de vulling uit de keukenmachine en maak het gehaktbrood.

Stap 6 /6

Leg het in een ovenschaal en kook gedurende 1 uur.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228