Gehaktballetjes met champignons - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Gehaktballetjes met champignons

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 50min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    25min
  • Afkoeltijd
    15min

Ingrediënten

6 personen

  • 450 g Knoopchampignons

  • 12 g Knoflook

  • 1.5 el Olijfolie

  • 6 el Paneermeel

  • 45 g Broodkruim

  • 45 g Walnootpitten

  • 1.5 el Sojaroom

  • 1.5 tl Mosterd

  • 1 snuifje zout

  • 1 snuifje Peper

  • 1 snuifje Nootmuskaat

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /7

Snijd het aardachtige deel van de champignonstengels af. Was ze en droog ze af. Pel de knoflook.

  • 450g Knoopchampignons
  • 12g Knoflook

Stap 2 /7

Doe de champignons en knoflook in de mengkom met het Ultrablade-mes eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.

  • 450g Knoopchampignons
  • 12g Knoflook
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /7

Vervang het Ultrablade-meshulpstuk door het mixerhulpstuk, schraap de zijkanten schoon en voeg de olijfolie, zout en peper toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.

  • 1.5el Olijfolie
  • 1snuifje zout
  • 1snuifje Peper
  • Menger

Stap 4 /7

Vervang het mixerhulpstuk door het Ultrablade-meshulpstuk. Voeg de broodkruimels, het sandwichbrood, de noten, de plantaardige room, de mosterd, zout, peper en nootmuskaat toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.

  • 6el Paneermeel
  • 45g Broodkruim
  • 45g Walnootpitten
  • 1.5el Sojaroom
  • 1.5tl Mosterd
  • 1snuifje zout
  • 1snuifje Peper
  • 1snuifje Nootmuskaat
  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /7

Zet 15 minuten in de koelkast.

Stap 6 /7

Vorm balletjes met je handen en bak ze 5 minuten aan elke kant in een hete, met olie ingevette pan.

Stap 7 /7

Serveer als aperitief of als voorgerecht met een groene salade.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228