Gehaktballetjes met champignons
- Totale tijd 50min
- 10min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 15min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
450 g Knoopchampignons
12 g Knoflook
1.5 el Olijfolie
6 el Paneermeel
45 g Broodkruim
45 g Walnootpitten
1.5 el Sojaroom
1.5 tl Mosterd
1 snuifje zout
1 snuifje Peper
1 snuifje Nootmuskaat
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /7
Snijd het aardachtige deel van de champignonstengels af. Was ze en droog ze af. Pel de knoflook.
Stap 2 /7
Doe de champignons en knoflook in de mengkom met het Ultrablade-mes eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
Stap 3 /7
Vervang het Ultrablade-meshulpstuk door het mixerhulpstuk, schraap de zijkanten schoon en voeg de olijfolie, zout en peper toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
Stap 4 /7
Vervang het mixerhulpstuk door het Ultrablade-meshulpstuk. Voeg de broodkruimels, het sandwichbrood, de noten, de plantaardige room, de mosterd, zout, peper en nootmuskaat toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
Stap 5 /7
Zet 15 minuten in de koelkast.
Stap 6 /7
Vorm balletjes met je handen en bak ze 5 minuten aan elke kant in een hete, met olie ingevette pan.
Stap 7 /7
Serveer als aperitief of als voorgerecht met een groene salade.