- Homepage
- Recipe Details Page
Gehaktballetjes met champignons
- Totale tijd 50min
- 10min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 15min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
450 g Knoopchampignons
12 g Knoflook
1.5 el Olijfolie
6 el Paneermeel
45 g Broodkruim
45 g Walnootpitten
1.5 el Sojaroom
1.5 tl Mosterd
1 snuifje zout
1 snuifje Peper
1 snuifje Nootmuskaat
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /7
Snijd het aardachtige deel van de champignonstengels af. Was ze en droog ze af. Pel de knoflook.
450g Knoopchampignons 12g Knoflook
Stap 2 /7
Doe de champignons en knoflook in de mengkom met het Ultrablade-mes eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
450g Knoopchampignons 12g Knoflook
Ultrablade hakmes
Stap 3 /7
Vervang het Ultrablade-meshulpstuk door het mixerhulpstuk, schraap de zijkanten schoon en voeg de olijfolie, zout en peper toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
1.5el Olijfolie 1snuifje zout 1snuifje Peper
Menger
Stap 4 /7
Vervang het mixerhulpstuk door het Ultrablade-meshulpstuk. Voeg de broodkruimels, het sandwichbrood, de noten, de plantaardige room, de mosterd, zout, peper en nootmuskaat toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
6el Paneermeel 45g Broodkruim 45g Walnootpitten 1.5el Sojaroom 1.5tl Mosterd 1snuifje zout 1snuifje Peper 1snuifje Nootmuskaat
Ultrablade hakmes
Stap 5 /7
Zet 15 minuten in de koelkast.
Stap 6 /7
Vorm balletjes met je handen en bak ze 5 minuten aan elke kant in een hete, met olie ingevette pan.
Stap 7 /7
Serveer als aperitief of als voorgerecht met een groene salade.