Gegrilde halloumi, pistachenoten en geroosterde wortels
Moulinex
Recept door Moulinex

Gegrilde halloumi, pistachenoten en geroosterde wortels

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 35min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    25min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • Voor de halloumi:

  • 600 g Halloumi

  • 3 el Olijfolie

  • 3 takje Peterselie om te garneren

  • Voor de wortels:

  • 400 g Wortelloof

  • 2 el Olijfolie

  • 1 tl Gerookte paprikapoeder

  • 2 teentje Knoflook

  • Zout, peper

  • 60 g Feta

  • 30 g Gezouten pistachenootjes

  • 2 el Fijngesneden peterselie

  • 0.5 Citroen

Bereiding

Stap 1 /7

Laat de halloumi kaas uitlekken en spoel hem af onder warm water. Snijd de halloumi in plakjes van 1-2 cm en droog ze met keukenpapier. Schil de wortels. Meng de wortels in een kom met de olie, gerookte paprikapoeder, zout, peper en fijngehakte knoflook.

  • 600g Halloumi
  • 2el Olijfolie
  • 1tl Gerookte paprikapoeder
  • 2teentje Knoflook
  • Zout, peper

Stap 2 /7

Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 9 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Zet lade 2 aan. Zet de FRIET-stand 25 minuten aan op 180 °C. Leg de wortels op de plaat in lade 2.

  • 400g Wortelloof

Stap 3 /7

Druk op SYNC zodat zowel de zalm als de groenten op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.

Stap 4 /7

Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg de plakjes halloumi iets uit elkaar op de plaat in kom 1. Bestrijk met olijfolie.

  • 600g Halloumi
  • 3el Olijfolie

Stap 5 /7

Draai halverwege het kookproces de plakjes halloumi om. Schud halverwege het kookproces van de wortels, wanneer het apparaat piept en het lampje knippert, met het mandje om te mengen.

  • 600g Halloumi
  • 400g Wortelloof

Stap 6 /7

Controleer en laat indien nodig nog een paar minuten koken.

Stap 7 /7

Zodra de wortelen goudbruin en knapperig zijn, schik je ze op een bord. Leg er verkruimelde feta, fijngehakte pistachenoten en fijngesneden peterselie op. Besprenkel met citroensap. Bestrooi de halloumi met fijngesneden peterselie en serveer onmiddellijk met mayonaise, pitabrood en wortels

  • 600g Halloumi
  • 3takje Peterselie om te garneren
  • 400g Wortelloof
  • 60g Feta
  • 30g Gezouten pistachenootjes
  • 2el Fijngesneden peterselie
  • 0.5 Citroen

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228