Gegrilde dorade met tomaat en olijven
- Totale tijd 38min
- 20min
Voorbereidingstijd - 18min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
1 Citroen
6 takje Peterselie
1 teentje Knoflook
3 Tomaten
75 g Ontpitte olijven
9 cl Olijfolie
6 straaltje Dorade
Zout, peper
Accessoires
Grillen
Bereiding
Stap 1 /4
Rasp de citroenschil en pers hierna de citroenen. Hak de peterselie en de knoflook fijn. Snij de tomaten in blokjes en de olijven in plakjes. Meng goed, voeg de olijfolie toe en zet aan de kant.
Stap 2 /4
Bestrijk de dorade met olie en kruid met zout en peper.
Stap 3 /4
Plaats de grilplaat in het toestel. Voor de Easy Fry Oven&Grill 9in1: plaats de grilplaat op het bovenste rooster van het toestel. Sluit de deur. Digitale versie: Zet de GRILL-stand aan op 200 °C en laat gedurende 15 minuten voorverwarmen. Leg dan de filets erin en laat nog 5 minuten verder garen. 2-in-1 mechanische versie: Leg de filets in de kom, zet aan op 200 °C en laat gedurende 15 minuten voorverwarmen. Laat 7 minuten garen.
Stap 4 /4
Serveer met de saus.