- Homepage
- Recipe Details Page
Gegratineerde sint-jakobsvruchten met kruiden en cantharellen
- Totale tijd 25min
- 10min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
18 sint-jakobsvruchten in de schelp
80 g verse cantharellen
80 g grijze cantharellen (of gele cantharellen)
100 g halfgezouten boter
1 bieslook
4 peterselie
4 koriander
2 knoflook
Peper
Accessoires
Minimengkom
Bereiding
Stap 1 /3
Pel de knoflookteentjes en verwijder de kiemen.Was en droog de kruiden goed.Plaats de kleine kom in de grote kom.Doe de knoflookteentjes en kruiden in de kleine kom en sluit het deksel. Druk op 'Start'.
4 peterselie 4 koriander 2 knoflook
Minimengkom
Stap 2 /3
Voeg de in blokjes gesneden boter en de peper toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Zet de vulling opzij.
100g halfgezouten boter Peper
Minimengkom
Stap 3 /3
Snijd de voetjes van de cantharellen en was ze voorzichtig.Droog ze af met keukenpapier.Maak de sint-jakobsvruchten schoon en leg ze terug in hun schelp zonder het koraal. Verwarm de oven voor op 200 ℃. Plaats een paar cantharellen in elke schelp en voeg een beetje van de botervulling toe.Laat garen gedurende 15 minuten en dien meteen op.
18 sint-jakobsvruchten in de schelp 80g verse cantharellen 80g grijze cantharellen (of gele cantharellen)