Gegratineerde sint-jakobsvruchten met kruiden en cantharellen
Moulinex
Recept door Moulinex

Gegratineerde sint-jakobsvruchten met kruiden en cantharellen

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 25min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    15min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 18 sint-jakobsvruchten in de schelp

  • 80 g verse cantharellen

  • 80 g grijze cantharellen (of gele cantharellen)

  • 100 g halfgezouten boter

  • 1 bieslook

  • 4 peterselie

  • 4 koriander

  • 2 knoflook

  • Peper

Accessoires

  • Minimengkom
    Minimengkom

Bereiding

Stap 1 /3

Pel de knoflookteentjes en verwijder de kiemen.Was en droog de kruiden goed.Plaats de kleine kom in de grote kom.Doe de knoflookteentjes en kruiden in de kleine kom en sluit het deksel. Druk op 'Start'.

  • 4 peterselie
  • 4 koriander
  • 2 knoflook
  • Minimengkom

Stap 2 /3

Voeg de in blokjes gesneden boter en de peper toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Zet de vulling opzij.

  • 100g halfgezouten boter
  • Peper
  • Minimengkom

Stap 3 /3

Snijd de voetjes van de cantharellen en was ze voorzichtig.Droog ze af met keukenpapier.Maak de sint-jakobsvruchten schoon en leg ze terug in hun schelp zonder het koraal. Verwarm de oven voor op 200 ℃. Plaats een paar cantharellen in elke schelp en voeg een beetje van de botervulling toe.Laat garen gedurende 15 minuten en dien meteen op.

  • 18 sint-jakobsvruchten in de schelp
  • 80g verse cantharellen
  • 80g grijze cantharellen (of gele cantharellen)

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228