Gegratineerde Sint-jakobsschelpen met kruiden en cantharellen
Moulinex
Recept door Moulinex

Gegratineerde Sint-jakobsschelpen met kruiden en cantharellen

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 25min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    15min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 540 g Sint-jakobsschelpen in hun schelp

  • 80 g Verse cantharellen

  • 80 g Trechtercantharellen (of cantharellen)

  • 100 g Half gezouten boter

  • 20 takje Bieslook

  • 4 takje Peterselie

  • 4 takje Koriander

  • 6 g Look

  • Peper

Accessoires

  • Minimengkom
    Minimengkom

Bereiding

Stap 1 /8

Zet de mini kom in de kom van de keukenmachine. Leg er de gepelde en ontkiemde lookteentjes in, samen met de gewassen en drooggemaakte kruiden. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 20takje Bieslook
  • 4takje Peterselie
  • 4takje Koriander
  • 6g Look
  • Minimengkom

Stap 2 /8

Voeg de in blokjes gesneden boter toe. Breng op smaak met peper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 100g Half gezouten boter
  • Peper
  • Minimengkom

Stap 3 /8

Zet de vulling aan de kant in een kommetje.

Stap 4 /8

Snijd de steeltjes van de cantharellen en was ze voorzichtig. Dep ze droog met keukenpapier.

  • 80g Verse cantharellen
  • 80g Trechtercantharellen (of cantharellen)

Stap 5 /8

Maak de Sint-jakobsschelpen schoon en doe ze vervolgens terug in de schelp zonder het koraal.

  • 540g Sint-jakobsschelpen in hun schelp

Stap 6 /8

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 7 /8

Leg enkele cantharellen in elke schelp en voeg wat van de botervulling toe.

Stap 8 /8

Zet 15 minuten in de oven en dien meteen op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228