Gegratineerde Sint-jakobsschelpen met kruiden en cantharellen
- Totale tijd 25min
- 10min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
540 g Sint-jakobsschelpen in hun schelp
80 g Verse cantharellen
80 g Trechtercantharellen (of cantharellen)
100 g Half gezouten boter
20 takje Bieslook
4 takje Peterselie
4 takje Koriander
6 g Look
Peper
Accessoires
Minimengkom
Bereiding
Stap 1 /8
Zet de mini kom in de kom van de keukenmachine. Leg er de gepelde en ontkiemde lookteentjes in, samen met de gewassen en drooggemaakte kruiden. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 2 /8
Voeg de in blokjes gesneden boter toe. Breng op smaak met peper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 3 /8
Zet de vulling aan de kant in een kommetje.
Stap 4 /8
Snijd de steeltjes van de cantharellen en was ze voorzichtig. Dep ze droog met keukenpapier.
Stap 5 /8
Maak de Sint-jakobsschelpen schoon en doe ze vervolgens terug in de schelp zonder het koraal.
Stap 6 /8
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 7 /8
Leg enkele cantharellen in elke schelp en voeg wat van de botervulling toe.
Stap 8 /8
Zet 15 minuten in de oven en dien meteen op.